Els darrers dies, les xarxes van plenes d'imatges reals convertides en dibuixos -a priori- fets a mà. Totes comparteixen un estil: ulls grans, colors càlids i fons detallats. No és casualitat, totes aquestes imatges, que repliquen l'estil de l'estudi Studio Ghibli, estan fetes amb intel·ligència artificial i en menys de cinc minuts.
Convertir una foto real en una a l'estil Studio Ghibli és d'allò més senzill. N'hi ha prou amb adjuntar la fotografia original al ChatGPT i demanar-li que la faci en Studio Ghibli. En menys de cinc minuts el xat reenvia la nova foto i l'usuari ja se la pot descarregar i fer-ne l'ús que en desitgi.
iconic memes reimagined as Studio Ghibli-style images
— ᴍᴏᴏᴍᴇʀ (@42yomoomer) April 3, 2025
a thread 🧵 pic.twitter.com/nHvUs7Aqti
Com tota tendència, les fotos amb Studio Ghibli s'han utilitzat per a tota mena de temàtiques. Des de fotos d'actualitat política, com la reunió de Donald Trump i Volodímir Zelenski a la Casa Blanca, fins a mems, imatges de pel·lícules o personals.
La tendència, però, té una cara oculta. Vuit anys enrere, l'il·lustrador Hayao Miyazaki cofundador de l'estudi Studio Ghibli, ja va fer una condemna dels dibuixos generats a partir d'intel·ligència artificial. Ara, il·lustradors d'arreu del món estan alçant per defensar l'obra de Miyazaki. Defensen que la creació d'imatges amb IA banalitza l'art de l'il·lustrador i en vulnera els drets d'autor.
Todo robo cometido por OpenAi debería molestarnos por igual, pero el caso de Hayao Miyazaki es especialmente odioso, la obra que se ha comido su vida es un acto de resistencia contra los atajos tecnológicos, es artesanía militante. No es otra baratija para que hagáis carteles de carnaval, FUERA.
— Nacho Vigalondo (@vigalondo.bsky.social) 2025-03-28T14:02:30.469Z