Aquestes són les millors notes de la selectivitat 2024 a Catalunya

Llengua catalana i literatura és l'assignatura de la fase obligatòria amb una pitjor qualificació mitjana només per darrere d'italià

Alumnes fent un examen de la selectivitat 2024
Alumnes fent un examen de la selectivitat 2024 | Like Rincón / Europa Press
Redacció
20 de juny del 2024
Actualitzat a les 12:50h

Pau Palomar, alumne de l’Institut d’Auro de Santpedor, i Eric Mateu, de l’Institut Forat del Vent de Cerdanyola del Vallès. Són els que han obtingut les notes més altes de Catalunya a la fase general de la selectivitat del 2024, amb un 9,9. Tot, en una edició en què la nota mitjana en aquesta fase ha estat de 6,747 (lleugerament inferior als 6,787 i 7,271 dels dos darrers anys).

En aquest sentit, el 97% dels estudiants han superat la fase obligatòria de les proves d'accés a la universitat (PAU) d'enguany, un percentatge que es manté per quart any consecutiu. En les proves fetes a principis de mes es van matricular 42.550 estudiants, dels quals, finalment, es van presentar 41.736. Del total de presentats, 33.960 es van examinar de les cinc matèries de la fase general, que és obligatòria i que, un cop superada, permet accedir a la universitat. D'aquests, 32.946 l'han superat, que equivalen al 97,01% -97,15% l'any passat-.

Si bé, per calcular la nota d'accés a la universitat, s'ha de tenir en compte la qualificació de les PAU i la nota mitjana de Batxillerat. La fórmula és la següent: 60% de la nota mitjana de Batxillerat i 40% de la nota de la fase general de la PAU. Addicionalment, es poden afegir punts extra de les matèries específiques, que poden augmentar la nota fins a un màxim de 14 punts. Aquest procés assegura que els estudiants amb millors qualificacions accedeixin a les carreres universitàries més sol·licitades.

Amb tot, Llengua catalana i literatura (6,62) és l'assignatura de la fase obligatòria amb una pitjor nota mitjana, només per darrere d'italià (6,30), que s'ofereix com a llengua estrangera, però hi accedeixen molt pocs estudiants. Sigui com sigui, la catalana és la llengua amb pitjors qualificacions.

Arxivat a