Respecte. Això és el que demanàvem. Que es respectés la voluntat majoritària del poble de Catalunya de decidir el nostre futur i que es respectés la legalitat catalana. Que es respectés la democràcia. Que es respectés Catalunya.
Malauradament, no ha estat gens així. I per enèsima vegada torna a aparèixer el Tribunal Constitucional, amb motivacions polítiques (que no pas legals), davant una clara manca d’arguments, i declara que 2.300.000 vots emesos en el procés participatiu del 9-N del 2014 són inconstitucionals.
Que els catalans i les catalanes no ens puguem expressar sobre el futur polític del nostre país és un nou atac flagrant a la nostra dignitat. Però aquella diada marcada pel civisme i la democràcia que va ser el 9-N, aquell dia que vam sortir massivament a votar, aquell dia d’il·lusió i esperança per a un futur millor, va existir i mai ningú el podrà esborrar ni anul·lar.
Per molt que el govern del PP intenti negar que les properes eleccions del 27 de setembre no seran plebiscitàries, el que està fent quan ens ataca la nostra dignitat i limita la nostra possibilitat d’expressar-nos com a poble és, precisament, el contrari: n’està accentuant el caràcter plebiscitari. Perquè als catalans i a les catalanes només ens queda aquesta opció per a expressar la nostra voluntat sobre el nostre futur. I així ho farem.
Les plebiscitàries del 27-S
«Perquè als catalans i a les catalanes només ens queda aquesta opció per expressar la voluntat sobre el nostre futur. I així ho farem»
Ara a portada
-
-
Política Illa garanteix que els Mossos no deixaran desatès cap poble ni ciutat: «No hi haurà impunitat» Bernat Surroca Albet
-
Societat El Tarzan romà: d'implicar el papa Francesc en ocupacions de pisos a visitar la Casa Orsola David Cobo
-
Política Una absència sonada: per què Sánchez no serà al funeral del papa Francesc? Tania Tapia Díaz
-
16 de juny de 2015