Albert Cano proposa a Vic una reflexió sobre el món consumista que ens envolta

Publicat el 01 de febrer de 2007 a les 07:34
 
En la major part de les peces que presenta l'essència rau en la desaparició de les cares dels retrats i en l'emergència, en el seu lloc, d'elements gràfics vagament referits a l'incertesa del món econòmic o d'altres elements com mans, dibuixos o faccions estrafetes. Tot plegat, una reflexió callada però inquietant sobre la persona i la personalitat en un entorn governat per forces abstractes i despersonalitzades per a les quals l'individu és només un mitjà de producció i consum.
 
Que la procedència de les imatges i gràfiques sigui dels diaris que llegim com si fossin l'oracle que orienta les nostres vides de cada dia és un element molt rellevant de la reflexió que ens proposa l'obra d'Albert Cano.

Albert Cano i Cunill
Vic, 1968
 
Estudia l'especialitat de disseny gràfic a l'Escola d'Arts Aplicades i Oficis Artístics de Vic, en paral•lel als estudis a l'Escola Industrial de Delineació.
 
Actualment és director creatiu de l'estudi Eumogràfic a la seu de Barcelona on dirigeix projectes en els àmbits d'identitat corporativa, editorial i packaging.
 
Seleccionat a la Biennal de Barcelona l'any 1989; per la revista Ardi en el número dedicat a Joves Dissenyadors l'any 1990, i en la mostra "Xoves Deseñadores Gráficos" el 1991 i 1992 organitzada per la Xunta de Galicia.
 
Exposició monogràfica d'Eumogràfic "Llibres, marques i cartells" Galeria H2O, Barcelona 1994 i 2004.
Treballs seus han estat seleccionats i premiats en diferents convocatòries de premis i publicats en revistes especialitzades. Ha dut a terme diverses col•laboracions amb l'estudi de disseny Pixelpost de Zürich.
 
El 2005, conjuntament amb Michel Tofhar, forma el col•lectiu "Adicciones porquesí", amb la producció setmanal d'una publicació de baix cost, seleccionada per a l'exposició "Paperback" celebrada el mes de setembre de 2006 al Centro Gallego de Arte Contemporáneo.