A punt de complir la majoria d'edat, la 17a Fira de la Tòfona de Centelles ha ampliat els dies d'activitats passant de dos a tres jornades. La mostra tindrà lloc aquest cap de setmana, els dies 20, 21 i 22 de desembre: el divendres arrencarà amb un taller de cuina fàcil a càrrec de la cuinera local, Montse Uran i també tindrà lloc una xerrada sobre els tofonaires centellencs que als anys seixanta anaven a fer províncies amb el testimoni d'un d'ells, Andreu Mas, tot plegat moderat per Jaume Guinovart.
El dissabte i el diumenge l'esdeveniment acollirà activitats en quatre espais diferenciats: el passeig, la carpa de la plaça Major, els horts del Palau dels Comtes i la Casa del Galejador, situada darrere de l'església. El Passeig serà, com cada any, l'espai firal. Enguany hi haurà una trentena de parades de tòfona fresca i de productes trufats elaborats amb la Tuber Melanosporum, la tòfona negra del nostre país, el diamant negre de la cuina d'arreu.
A la plaça Major la carpa acollirà, tant dissabte com diumenge, esmorzars de forquilla i ganivet a càrrec de Pau Guiteras, Cesc Molera, Jordi Parareda, Taula Dolça i Osona Cuina, tallers infantils o demostracions de com elaborar plats amb tòfona a càrrec del sommelier Ferran Vila i el xef de l'Atempo, Iñaki Aldrey.
Als horts del Palau dels Comtes se celebrarà l'11è concurs de gossos tofonaires acompanyat d'una xerrada divulgativa, mentre que a la Casa del Galejador hi haurà la mostra de les diverses varietats de tòfona del nostre país, gentilesa de l'estudiosa Fina Vila, i també una petita exposició dels més de 500 llibres del fons personal del fotoperiodista i gastrònom Toni Carrasco.
També a la Casa del Galejador s'hi desplegaran els maridatges de cervesa de tòfona Terra amb formatges de la Llavina en una veritable mostra de degustació de productes de km 0. I el diumenge, en el marc d'una proposta singular, es podran experimentar les tècniques i els secrets del tast.
Tanmateix, una dotzena de bars, restaurants i establiments de plats preparats del municipi participaran en la fira oferint menús i plats amb tòfona. L'esdeveniment estarà presentat i moderat pel fotoperiodista, col·leccionista i gastrònom centellenc, Toni Carrasco.