La Fira de l'Hostal del Vilar: tradició al cor del Lluçanès

El certamen ha esdevingut un punt de trobada obligat entre els ramaders i pagesos de la zona

La fira, aquest dimecres
La fira, aquest dimecres | Josep M. Montaner
Redacció
29 de setembre del 2022
Actualitzat a les 9:33h
Fidel a la seva cita, aquest dimecres, 28 de setembre, la Fira de l'Hostal del Vilar ha tornat a Sant Agustí de Lluçanès, amb un munt d'activats, sol però una mica de fresca i força visitants. Aquesta jornada ha esdevingut un referent agrícola i ramader.

Com és habitual, durant tot el matí, els visitants han pogut trobar parades amb exposicions de bestiar, maquinària agrícola i productes locals. Enguany hi ha hagut una mostra de l'escorxador mòbil d'oví i cabrum de la Catalunya Central. Els visitants també han pogut gaudir d'un tastet popular de ratafies.

Tot i que no se'n coneix ben bé l'origen, la fira era antigament una de les més importants de Catalunya a camp obert. L'escenari de la cita és l'Hostal del Vilar on, en plena naturalesa, els pagesos, pastors i tractants de bestiar vinguts d'arreu del país fan tractes entre ells. És durant els anys vuitanta del segle XX, després que gairebé s'hagués perdut, que els veïns de Sant Boi i Sant Agustí de Lluçanès van impulsar de nou la celebració del certamen.
Arxivat a