La Covid-19 no ha impedit que Osona Cuina organitzés una nova edició del tradicional Dijous Gras a Vic. S'ha fet amb format per emportar i s'ha canviat d'emplaçament, el recinte firal El Sucre, per controlar l'aforament. Hi havia controls de temperatura i neteja de mans als accessos. Des de primera hora, un degoteig de persones han comprat entrepans de botifarra, botifarra negra i cansalada. A partir del migdia s'ha servit el plat estrella, l'entrepà de porc rostit Ral d'Avinyó, cuit durant setze hores. A primera hora ja tenien 900 encàrrecs per servir si bé des d'Osona Cuina preveuen vendre un 40% menys respecte anys anteriors. "La tradició no es pot perdre", afirmava en Carles, un veí de la ciutat que cada any ve a buscar l'entrepà.
El recinte firal El Sucre de Vic ha acollit una nova edició de Dijous Gras, marcada per la covid-19 i les restriccions. Malgrat tot, les ganes no hi han faltat, com admetia el president d'Osona Cuina, Jordi Arumí. "Ens feina molta il·lusió fer-la i ens hem adaptat a les mesures", ha remarcat. Calculen que aquest any vendran un 40% menys, i passar dels 2.400 entrepans d'un any habitual a uns 1.700. L'arrencada, però, ha estat molt bona amb 900 encàrrecs. "No està gens malament", admetia Arumí.
Enguany l'hora d'esmorzar ha estat més fluixa però per dinar, amb el plat estrella del porc rostit Ral d'Avinyó, les vendes s'han animat. És el tret distintiu d'aquesta celebració a la capital d'Osona. La carn es comença a coure la tarda del dia abans a foc lent. L'endemà s'intensifica la cocció amb la graella i, després de setze hores, ja es pot servir.
Entre els assistents hi havia en Carles, un veí del barri del Sucre que aquest any ho tenia més a prop. Ha explicat a l'ACN que ha volgut venir perquè "la tradició no es pot perdre" i ha assegurat sentir-se molt segur amb les mesures implantades. La Maria Rosa, veïna de la ciutat, ha vingut massa d'hora i no ha pogut agafar l'entrepà de porc perquè no s'ha servit fins al migdia. Tot i això, ha optat per una botifarra negra i ha fet una crida a participar-hi perquè el sector de la restauració ho està passant malament. "La gent està molt desanimada i els que no ens ho passem tan malament i treballem, hem de col·laborar amb el que puguem", ha dit.
El Dijous Gras de Vic està organitzat per Osona Cuina, format per vuit restaurants i la participació de l'Escola d'Hostaleria d'Osona, que han elaborat els entrepans de caneló amb productes de la zona. També s'ha donat l'opció de servei a domicili amb la reserva de més de deu entrepans.
[plantillacoronavirus]
Vic celebra el tradicional Dijous Llarder amb format per emportar i mesures contra la Covid
Osona Cuina preveu servir un 40% menys però reivindiquen un esdeveniment que porten fent des de fa 19 anys
ARA A PORTADA
-
L'Ajuntament de Tona posa a disposició de la ciutadania dos habitatges de lloguer social Irene Giménez Vinyet
-
Vic: el govern de Junts en minoria, obligat a buscar la complicitat de l'oposició Irene Giménez Vinyet
-
Manlleu: un govern que «va per feina», condicionat pel trencament del pacte amb el PSC Irene Giménez Vinyet
-
Espinelves i Santa Eugènia de Berga: dos anys amb mocions de censura i canvis d'alcaldia Irene Giménez Vinyet
-
Publicat el 11 de febrer de 2021 a les 12:10
Et pot interessar
-
Cultura i Mitjans Entre megàlits i poesia: el poble que va veure néixer Verdaguer i que inspira des de fa segles
-
Cultura i Mitjans Què fer aquest cap de setmana a Osona i el Lluçanès: 6, 7 i 8 de juny
-
Cultura i Mitjans Pla i Peyu desconnecten Shakespeare a la 313
-
Cultura i Mitjans «L'educació antiracista ha de començar des de petits»
-
Cultura i Mitjans «Desmuntar» els relats de l'extrema dreta, la proposta del festival de cinema social Protesta de Vic
-
Cultura i Mitjans La Universitat d'Estiu de la UVic-UCC torna amb una oferta formativa diversa per afrontar els reptes actuals