Bon Preu instal•la la primera màquina de llet fresca a Barcelona

El grup no descarta ampliar-ho en d’altres establiments si hi ha demanda.

Publicat el 28 de gener de 2010 a les 11:02

La cadena de supermercats catalana instal•la per primera vegada a Barcelona una màquina de llet fresca pasteuritzada. Així es recupera el concepte de les “Vaqueries” existents a la ciutat fins l’any 1984, quan va tancar la última ubicada al barri de Gràcia.

Amb l’objectiu de seguir fomentant un consum d’aliments saludable, el Grup Bon Preu disposa a partir d’aquesta setmana d’una màquina expenedora de llet fresca pasteuritzada al Bonpreu del C. Sicília, 370-376, de Barcelona. “L’empresa sempre s’ha implicat amb la salut alimentària difonent informació d’interès pels consumidors i en aquesta ocasió innova fent arribar a la ciutat llet fresca cada dia amb totes les seves qualitats d’origen. L’objectiu és fomentar el consum d’un aliment natural amb els principis nutritius necessaris per al nostre organisme”, expliquen des de Bon Preu.

La llet fresca pasteuritzada passa per un tractament tèrmic controlat, no conté gèrmens patògens i conserva totes les seves qualitats nutritives. Conté hidrats de carboni (lactosa) o glúcids (sucre), proteïnes d’alt valor biològic, greixos, vitamines B2  i elements essencials com el calci i l’aigua.

Valor calòric: 60 kcal per cada 100 gr
Contingut en calci: 120 mg per cada 100 gr

Tots aquests valors la fan ideal perquè els infants en consumeixin diàriament.

Per conservar aquesta llet cal guardar-la a la nevera a una temperatura +/-3/4º. S’ha de consumir preferentment abans de tres dies i cal sacsejar-la abans de consumir perquè la nata es barregi amb la resta de la llet. No cal bullir-la.

El grup no descarta ampliar el nombre d’establiments amb màquines de llet fresca durant els propers mesos en funció de la demanda dels seus clients.