Can Jubany i la Fonda Sala mantenen la seva estrella Michelin

També el restaurant El Lluçanès, que fa dos anys es va traslladar a Barcelona des de Prats.

Publicat el 26 de novembre de 2009 a les 07:57


El cuiner Nandu Jubany, al seu restaurant de Calldetenes.

Els restaurants catalans sumen 60 estrelles a la nova Guia Michelin 2010 i n'obtenen 11 més respecte l'edició anterior. Entre els restaurants que guanyen estrelles, destaquen El Celler de Can Roca, que passa de dues a tenir-ne tres; el restaurant Lasarte de l'hotel Comtes de Barcelona, que en guanya una i ara en tindrà dues; i Les Cols, d'Olot, que també n'afegeix una a la que ja tenia. D'aquesta manera, El Celler de Can Roca aconsegueix la màxima distinció i s'afegeix, amb tres estrelles, a El Bulli, de Ferran Adrià; a El Racó de Can Fabes, de Santi Santamaria i el Sant Pau, de Carme Ruscalleda. També han estat distingits els restaurants de Santi Santamaria, Sergi Arola i Ramon Freixa de Madrid.

Les noves distincions s'han conegut aquest dimecres a la nit en un acte a la capital espanyola. Respecte l'edició anterior de la guia, tots els restaurants vinculats a la comarca d’Osona mantenen la seva estrella Michelin. Són el restaurant Can Jubany de Calldetenes i la Fonda Sala d’Olost. També la manté El Lluçanès, regentat per Àngel Pascual i que fa dos anys es va traslladar a Barcelona, des de Prats de Lluçanès.

El Ripollès també ha aconseguit la primera estrella de la seva història, que ha estat atorgada a la fonda Xesc de Gombrèn.

- Mapa de les estrelles Michelin atorgades, des del diari ElPunt.cat
- Anar al web de la fonda Sala d'Olost
- Anar al web del restaurant Can Jubany
- Anar al web del restaurant Lluçanès
- Més informació de l'estrella atorgada a la fonda Xesc de Gombrèn