
La xerrada començarà a les 8 del vespre i s’iniciarà amb la benvinguda de la coordinadora de l’Assamblea Nacional Catalana de Centelles, Susi Planas, i una presentació per part de David Camps, sociòleg. A la cloenda hi haurà un torn obert de paraula, que es tancarà amb una copa de cava per als assistents.
La ponència de Salvador Cardús no serà l’última: el cicle seguirà el 14 de març amb una conferència a càrrec de l’historiador Josep Catà, que parlarà de “La repressió borbònica sobre Catalunya 1714-1725”. Més endavant, el 18 d’abril, es presentarà el llibre “Delenda est Hispània”, amb el seu autor i cap del departament de Dret Internacional del Cercle Català de Negocis, Albert Pont. El cicle finalitzarà el 9 de maig amb la xerrada “La societat civil davant la independència de Catalunya”, amb l’escriptor Antoni Pladevall.
La figura de Salvador Cardús
Salvador Cardús i Ros és doctor en Ciències Econòmiques per la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB). La seva activitat acadèmica i investigadora l’ha portat al Fitzwilliam College de la Universitat de Cambridge, a l’Institute for European Studies de la Universitat de Cornell (EUA) i al Queen Mary College de la Universitat de Londres. Actualment és professor titular de Sociologia a la UAB, a la Facultat de Ciències Polítiques i Sociologia, de la qual en va ser degà entre el 2009 i el 2011. Com a investigador ha treballat en el camp de la sociologia de la religió i de la cultura, l’anàlisi dels mitjans de comunicació i també de les identitats nacionals. Acumula una llarga trajectòria de vinculació amb el món periodístic, i a dia d’avui es poden seguir els seus articles als diaris La Vanguardia i Ara, a més de les seves intervencions a tertúlies de diversos mitjans, com ara els Matins de Catalunya Ràdio o al programa Divendres de TV3. Des de setembre de 2008 és membre numerari de l’Institut d’Estudis Catalans.
Entre altres publicacions, Salvador Cardús és autor del llibre que porta per títol “El camí de la independència” (2010) i, conjuntament amb Ramon Folch i Sergi Rovira, autor del document “Estatuir Catalunya. Les accions per establir un nou Estat” (2012).