Albert Bosch i Carles Gel, bloquejats a l'Antàrtida

Els dos aventurers porten tres dies sense poder sortir de la tenda a causa d'una tempesta de neu i vent

Publicat el 05 de novembre de 2011 a les 20:01
Albert Bosch a dins de la tenda on porten tres dies. Foto: Pol Sud 1911-2011

Males notícies des de l'Antàrtida. Els aventurers Albert Bosch i Carles Gel porten quatre dies bloquejats tot just després d'iniciar el repte el repte Pol Sud 1911-2011 . Entre diumenge i dilluns passat van aconseguir recórrer quasi 20 quilòmetres -menys dels previstos inicialment-. Però des d'aleshores no han pogut pràcticament sortir de la tenda a causa d'una intensa tempesta de neu i vent que els impedeix avançar.

Els aventurers expliquen al seu web que amb aquestes condicions com a molt haurien pogut avançar 4 o 5 quilòmetres però amb el risc de patir congelacions. Tot i considerar que no estan "desmoralitzats" sí que ha estat un cop dur quedar bloquejats poc després de començar l'expedició que els ha de dur a ser els primers catalans en trepitjar el pol sud. De fet, comencen a estar "seriosament preocupats" amb les possibilitats de complir amb un calendari mínimament viable.

Els dos aventurers, del Brull i de Ribes de Freser, volen arribar al pol sud a l'entorn del 14 de desembre, just quan es compleixi el centenari de l’arribada del primer home, el noruec Roald Amundsen.

 
Una expedició autosuficient

Una de les característiques de l'expedició és l'autosuficiència integral. És a dir, que els aventurers hauran d’arrossegar un trineu carregat amb uns 130 quilos de pes cadascú al llarg de 1.200 quilòmetres. Es desplaçaran amb esquís i sense l’ajuda d’estels ( kites ) per no utilitzar cap ajuda extra més enllà del seus propis mitjans.

Està previst que la travessa duri 45 dies però portaran aliments per 65 si les condicions meteorològiques són adverses. En total, uns 83 quilos de menjar entre sopes, pasta liofilitzada, embotits i formatges envasats al buit, productes energètics, complements per begudes, ja que l’aigua la fondran directament del gel, dolços, galetes, xocolata, torrons, fruits secs, cafè, té i llet en pols.

Albert Bosch i Carles Gel afronten el desafiament amb la convicció d’estar preparats físicament i mentalment, i de tenir la capacitat estratègica per saber gestionar els moments crítics i poder realitzar la travessia amb moltes garanties d’èxit. És, segons admeten, el major repte al qual s'han enfrontat mai.

La travessia es pot seguir al minut gràcies al sistema Racetracker a través del web de l'expedició.

Albert Bosch i Carles Gel no poden avançar en el seu repte. Foto: Pol Sud 1911-2011

[vimeo]30368906[/vimeo]