Aquest dimecres ha obert portes la nova botiga d'articles de segona mà de la Fundació Areté a Manlleu, una línia de projecte amb l'objectiu de continuar fomentant el reciclatge i la reutilització allargant la vida útil dels objectes, també apostant per afavorir l'economia circular i, en la línia social de l'entitat, la inserció laboral de persones que tenen dificultats per entrar al mercat laboral.
El local -situat al carrer d'Arnald de Corcó- se suma al que la fundació té al Remei de Vic i a la nau-taller de Tona. Com en els establiments anteriors, al de la capital del Ter s'hi vendran mobles, parament de la llar, articles de decoració, llibres, vinils o joguines, i en aquesta cas, donarà feina a tres persones de Manlleu.
Una combinació guanyadora
La nova botiga es va inaugurar aquest dimarts a la tarda amb la participació de diferents representants institucionals implicats en el projecte, així com la gerent d'Areté, Mercè Generó, patrons de la Fundació o de veïns del barri on s'ubica l'establiment.
Gerard Sancho, president del Consell Comarcal d'Osona i de la Fundació Areté, explica que a la nova botiga s'hi trobaran "articles únics i singulars provinents de la recollida que es fa a domicilis i que es reutilitzen des d'Areté, però també de donacions directes de ciutadans o a través d'acords amb la deixalleria de la Mancomunitat La Plana o la de Manlleu". Amb la botiga de Manlleu, Areté continua desplegant un projecte en la línia del consum responsable, sostenibilitat, proximitat i amb valor social, tal com destaca Sancho.
La seva obertura és una realitat, també, gràcies al suport de l'Agència de Residus de Catalunya (ARC) a través d'una subvenció per a projectes de prevenció i preparació per la reutilització. El director de l'ARC, Isaac Peraire, destaca que "Areté és exemple de país, especialment en els projectes en l'àmbit de la reutilització". També elogia el paper de la capital del Ter pel que fa a la gestió de residus, amb "uns resultats brillants" pel que fa al porta a porta: "Amb aquesta botiga, Manlleu continua fent passos cap a la ciutat sostenible".
Per la seva banda, l'alcalde de Manlleu, Arnau Rovira, remarca que la botiga compleix "la filosofia de les tres erres" -Reduir, Reutilitzar i Reciclar-, fomenta l'economia circular, el comerç local, genera ocupació i dona vida al barri: "És una combinació guanyadora", diu el batlle.
"L'objectiu final és donar oportunitats laborals a persones amb problemes de salut mental i dificultats per inserir-se al mercat laboral", explica Mercè Generó. En aquesta línia, amb l'obertura de la nova botiga es donarà feina a tres persones de Manlleu.