[intext1]
La selecció s'ha extret a partir de 220.000 ressenyes publicades per 7.000 usuaris i situa en primera posició el restaurant danès Alchemist, que repeteix al capdavant. Completen el podi el belga Frantzén i el basc Etxebarri, amb una estrella Michelin. D'entre els cent millors d'Europa se'n poden trobar deu de catalans.[nointext]
- Disfrutar, de Barcelona, 20è d'Europa.
- El Celler de Can Roca, de Girona, 26è.
- Els Casals, al Berguedà, 28è.
- Ca l'Enric, de Girona, 39è.
- Alkimia, al barri de Sant Antoni de Barcelona, 44è.
- Cocina Hermanos Torres, de Barcelona, 48è.
- Enigma, al barri de Sant Antoni de Barcelona, 55è.
- Estimar, al barri Gòtic de Barcelona, 61è.
- Lasarte, a l'Eixample, 77è.
- Dos Pebrots, al Raval, 81è.
La llista, però, s'amplia quan es mira entre els 150 millors d'Europa i n’hi ha un d’Osona. Estan inclosos al llistat els barcelonins Al Kostat (105), Àbac (112), Els Pescadors (117), Moments (122) i Suculent (144), i l'emblemàtic Can Jubany (148) de Calldetenes.
[nointext]
La plataforma de ressenyes agrupa la resta de restaurants, per sota de la posició 150, com a "molt recomanats" o "recomanats". En la primera categoria, també se n’hi pot trobar un altre d’osonenc: L'Horta de Tavertet. Formen part d’aquesta categoria Aürt, Bisavis, Dos Palillos, Enoteca Paco Perez, Koy Shunka, Hotel Empordà, Massana, Miramar, i Les Cols. L'Angle, Lluerna, el Bo.TiC i Els Tinars formen part de la segona categoria.
[plantillavirals]