​Santa Maria de Merlès (Berguedà) descarta entrar a la nova comarca del Lluçanès

L'Ajuntament ha ratificat en un ple els resultats obtinguts a la consulta del 2015 on va guanyar el 'no' amb un 78% de vots

Imatge d'arxiu de la Casa de la Vila de Santa Maria de Merlès.
Imatge d'arxiu de la Casa de la Vila de Santa Maria de Merlès. | Turisme del Lluçanès
Redacció
02 de març del 2023
Santa Maria de Merlès (Berguedà) descarta formar part de la futura comarca del Lluçanès després de conèixer la voluntat del Govern de fer-la realitat abans de les eleccions municipals del maig. L'any 2015 aquest municipi ja va votar-hi en contra, amb un 78% de vots, i ara han ratificat aquella decisió durant un ple extraordinari. "Defensem el vot que ja va sortir en aquell moment", diu a l'ACN el seu alcalde, Josep Costa, que afegeix que no estan en contra de la iniciativa, però que, senzillament, prefereixen quedar-se al Berguedà. No veuen el canvi clar: "No saben els pros i contres ni de quina manera es farà". Entre els motius per quedar-se al Berguedà destaca les bonificacions per ser comarca de muntanya o els descomptes al Túnel del Cadí.

L'Ajuntament de Santa Maria de Merlès va convocar la setmana passada un ple extraordinari per posicionar-se en contra de formar part de la nova comarca del Lluçanès. El batlle del municipi, Josep Costa, explica que el fet de formar part del Berguedà els aporta alguns beneficis com les subvencions que reben per estar situats a una zona de muntanya. Considera que el funcionament "d'una comarca tan dispersa com el Lluçanès pot ser difícil". "No tenim res en contra de la comarca, però de moment no en volem formar part", aclareix. "Ens diuen que hi entrem i que si no ens agrada, en sortim. Però nosaltres demanem que la creïn i, si ens agrada, ja hi entrarem", conclou.
Arxivat a