"L'Orgull és l'expressió de la nostra identitat i sexualitat, la llibertat d'expressar-se tal com ets", subratllava Josep Maria Rubio, de l'entitat Talcomsom. "És important que la societat vegi aquestes cercaviles i manifestacions al carrer i acabi donant suport a la causa LGTBI+", afegeix.
"El 28-J és important per visibilitzar i que aquelles persones que pateixen alguna discriminació sàpiguen que som una comarca amb tots els colors", explicava per la seva banda Núria Muñoz, tècnica d'Igualtat de Vic i Osona i coordinadora del SAI LGTBI d'Osona. En aquest sentit, afegia que també serveix per donar a conèixer els serveis i els recursos que hi ha per poder fer acompanyaments i assessoraments.
"El dia de l'Orgull es visualitza només un dia, però hi treballem tot l'any", remarcava Muñoz. Tant el SAI LGTBI d'Osona com Talcomsom organitzen diverses activitats -conjuntament o no- al llarg de l'any.
[h3]Falta gent[/h3]
Actualment, Talcomsom busca més gent que s'hi involucri. Tot i que no perilla la seva continuïtat, tal com explicava Rubio, com altres entitats i arran de la Covid, falta "més implicació". "Sembla que Talcomsom ha quedat encasellada com a institucional i som una entitat reivindicativa, lògicament feminista i transinclusiva", subratllava.
"Visibilitzar no costa, el que costa més és que les persones se sumin aquests moviments a comarques", explicava Laura Icart, tècnica d'igualtat del SAI. "Al final hi ha persones del col·lectiu tant a Barcelona com a Osona, però potser costa més sortir", afegia.
Icart fa referència tant al col·lectiu LGTBI com a la ciutadania en general: "Quan fem aquestes coses no és només per al col·lectiu és per sensibilitzar i visibilitzar tothom. Bàsicament, per reivindicar els drets humans", concloïa.
A més d'aquesta concentració, Associació Trans* i Ortiga Feminista van organitzar un acte paral·lel a prop del Mèder.
Ahir 28 J a Vic