Vic facilita el tarannà diari a la gent gran que viu a casa

L’Ajuntament impulsa un projecte per donar assistència als avis que tenen dificultat per cobrir les necessitats del dia a dia.

Publicat el 17 de febrer de 2013 a les 07:45
L’Ajuntament de Vic ha engegat, juntament amb l’Associació per la Sostenibilitat Ecològica, Humana i Social, el projecte “Vida i dignitat per a les persones gran”.  La iniciativa té per objectiu arribar a les persones grans que viuen a casa, sobretot majors de 65 anys i malalts d’Alzheimer, i comprovar si tenen cap necessitat que els serveis socials puguin cobrir. En una primera fase, es posen en contacte amb les llars identificades a través del cens i pregunten si tenen cap necessitat a la vida diària, per tot seguit establir un protocol d’actuació específic en cada cas. Una vegada s’hi estigui actuant, si se li adjudica el servei, es realitza una revisió cada tres mesos de la situació de les persones acollides al projecte.

El projecte és una realitat gràcies als voluntaris, que duen a terme diverses tasques, des de l’acompanyament de persones que viuen soles o la realització de la compra i d’altres feines de la llar que ja no poden realitzar o tenen dificultats. També s’apropen  els serveis bàsics a domicili. Principalment, es pretén donar llibertat i dignitat a la gent gran a través de la proximitat, mentre que es marca com a prioritat també intentar facilitar que els afectats no hagin d’abandonar casa seva,  ja que, segons el president de l’associació, Joan Redorta, ‘’si aconseguim que visquin a casa, no matem els records’’.

El projecte està en la seva fase inicial. Ja s’han fet un centenar de visites i actualment ja s’està actuant a nou llars de la ciutat de Vic, tot i que hi ha un ventall de fins a 2.000 persones que podrien beneficiar-se d’aquest nou projecte.

Tant per col·laborar amb el projecte de voluntari o per sol·licitar algun servei es pot contactar a través de l’Associació per la Sostenibilitat Ecològica, Humana i Social, situada al número 11 del carrer Sant Pere de Vic o trucant al 93 886 31 73.