El setmanari alemany Der Freitag va publicar el passat divendres un reportatge titulat "16 hores en 15 metres quadrats", dedicat a la situació de Carme Forcadell dins de la presó de Mas d'Enric. La periodista alemanya Krystyna Schreiber, actualment resident a Barcelona, va visitar Forcadell per explicar en quines circumstàncies encara el judici i com és viure privada de llibertat.
Forcadell, segons explica a Der Freitag, havia esperat com a molt, ser acusada de desobediència, mai d'un delicte de rebel·lió. "La naturalesa pacífica del moviment d'independència era coneguda", afirma al setmanari. La vida a la presó no entén de diferències, explica Forcadell en aquesta entrevista: no hi ha diferència entre ella, els presos preventius i els delinqüents condemnats.
El reportatge repassa no només les sensacions de l'expresidenta del Parlament, sinó també el que experimenta la seva advocada, Olga Arderiu, que assegura que mai ha experimentat "una politització del poder judicial" en els seus 20 anys de trajectòria professional. Segons recull el setmanari, Arderiu considera que "no existeix el dret legal de culpar Forcadell per rebel·lió".
"Sóc aquí perquè vaig ser la presidenta de l'ANC. Aquesta és l'única diferència qualitativa respecte als meus companys", afirma l'expresidenta del Parlament. La seva, advocada, a més, creu que el cas contra Forcadell persegueix l'eliminació del lideratge del moviment independentista.
Der Freitag recorda també Amnistia Internacional, que va qüestionar el procés i va anunciar que supervisaria el judici. A més, fa referència a Arnaldo Otegui i al Tribunal Europeu de Drets Humans, quan va dictaminar que l'exportaveu de Batasuna no havia tingut un judici just, i conclou amb la opinió de Forcadell sobre el judici, que ironitza que el considera "innovador". "Les lleis poden canviar, però els nostres drets són inviolables. En cas contrari, anem cap enrere com a societat. Em nego a acceptar això", acaba Forcadell.
El reportatge acaba mencionant el saxofonista Òscar Cid, que cada dia a les 19 h toca l'instrument davant del centre penitenciari. Encara que la seva música no arribi a l'interior, Cid explica a Der Freitag que un dia va anar a visitar Forcadell a l'interior, i ella li va donar les gràcies. El setmanari també menciona els membres dels CDR que s'uneixen i onegen estelades des de l'exterior, així com un extracte de la Constitució espanyola escrit en un mur que recorda el propòsit de la detenció: "Les penes de presó i les mesures de seguretat serveixen per reeducar i rehabilitar".
«16 hores en 15 metres quadrats», el reportatge en alemany dedicat a Forcadell
Una conversa amb l'expresidenta del Parlament i la seva advocada posen llum a la situació en què es troba, i mostra com veuen el judici de l'1-O a l'estranger
Ara a portada
-
Política Illa garanteix que els Mossos no deixaran desatès cap poble ni ciutat: «No hi haurà impunitat» Bernat Surroca Albet
-
Política L'Ajuntament de Barcelona dotarà les biblioteques amb 10.000 llibres en català a petició d'ERC Ona Sindreu Cladera
-
Política Una absència sonada: per què Sánchez no serà al funeral del papa Francesc? Tania Tapia Díaz
-
Política Espanya ha donat 46 contractes a indústries militars israelianes en plena guerra a Gaza Redacció
-
Política L'escriptora Margarida Aritzeta presenta una petició d'indult total per a Laura Borràs Redacció
Publicat el 07 de gener de 2019 a les 18:20
Et pot interessar
-
Política Pimec es reuneix amb Puigdemont a Waterloo per frenar la reducció de la jornada laboral
-
Política Parlon reivindica el «segon desplegament» dels Mossos per arribar als 25.000 agents
-
Política Cauen un 5% els delictes en el primer trimestre de 2025
-
Política Illa i Parlon saluden els comissaris dels Mossos en el seu primer Dia de les Esquadres