ANC i Òmnium anuncien que desbordaran Brussel·les el 7 de desembre

Les entitats independentistes donen per fet que se superarà "amb escreix" la xifra de 15.000 assistents | Per ara hi ha cinc vols noliejats i 70 municipis que organitzen autocars

23 de novembre del 2017
Actualitzat el 24 de novembre a les 14:42h

Marcel Mauri i Agustí Alcoberro Foto: ACN


Les xifres, per ara, són les següents: cinc vols noliejats i 70 municipis que organitzen autocars. ANC i Òmnium no gosen donar una xifra exacta però sí asseguren que a la manifestació del 7 de desembre se superarà "amb escreix" la xifra de les 15.000 persones que l'any 2001 es van desplaçar a Brussel·les per protestar contra el transvasament de l'Ebre. Europe wake up! Help Catalonia (Desperta Europa! Ajuda Catalunya) serà el lema de la massiva protesta que té per objectiu aconseguir que les institucions europees "reaccionin" davant de la situació catalana. 

Els vicepresidents de l'ANC i d'Òmnium, Agustí Alcoberro i Marcel Mauri, han explicat que durant la manifestació es denunciarà la "manca de qualitat democràtica" de l'estat espanyol i la "repressió" amb la qual ha castigat el procés català. Volen alertar que a Catalunya s'han vulnerat drets bàsics que també estan "en perill" a Espanya i Europa i que, per tant, ja no es tracta d'un "afer intern". Volen agrair, en aquest sentit, el suport que s'ha rebut per part d'alguns dirigents europeus però, a la vegada, ha dit Mauri, denunciaran que les institucions europees aquesta vegada "no han estat a l'alçada". "Confiem que comencin a reaccionar a partir del 21-D sigui quin sigui el resultat de les eleccions", ha afirmat. "Volem que es posicionin sobre el que no és un assumpte intern i que col·laborin en la recerca d'una sortida al conflicte", ha afegit Alcoberro.

ANC i Òmnium asseguren que la ciutat de Brussel·les ha quedat "superada" per la gran quantitat de gent que preveu desplaçar-se per participar a la manifestació, fins a tal punt que hi ha catalans que s'estan organitzant per viatjar via Àmsterdam i París. 

Un acte polític en el qual podrien intervenir Puigdemont i els consellers

Un cop acabada la manifestació, hi haurà un acte polític amb actuacions musicals. Intervindran diferents personalitats que reivindicaran els drets humans però també dirigents polítics. Les entitats independentistes no han rebel·lat si Carles Puigdemont i els consellers que estan a Brussel·les intervindrà en aquest aquesta que es celebrarà ja en plena campanya electoral. "Els convidarem a participar-hi", s'ha limitat a respondre Alcoberro.

Sobre els nou punts programàtics pactats per Junts per Catalunya i ERC i que a hores d'ara estan negociant amb la CUP, l'ANC i Òmnium s'han mostrat convençudes que les candidatures independentistes es posaran d'acord. Per part d'ells, han subratllat, "col·laboraran amb totes i no se significaran amb cap".