
Aquest dilluns 16 de febrer tindrà lloc a l’Hotel Barceló Sants la gran final del concurs “Mejor Sumiller de España en Cava, que organitza el Consell Regulador del Cava.
Els objectius d’aquest concurs són donar a conèixer i ampliar els coneixements sobre el cava entre els principals prescriptors, com són els sommeliers, diverses entitats i la premsa especialitzada, i per altra banda, mostrar la gran versatilitat del cava a través de les seves harmonies amb la gastronomia.
Durant 2013 i 2014 s'han realitzat les proves regionals de selecció per tot el territori nacional en què s'han presentat més de 450 sommeliers. Com a resultat, s'han classificat 24 sommeliers, dels quals només assistiran 21 a la final per incompatibilitats laborals.
Les proves del concurs
El procediment del concurs tindrà un format innovador on els participants hauran de fer un servei de sopar, com si es tractés d’un restaurant d'alta gamma. Per sorteig, se'ls assignarà una taula i, en aquest moment, se'ls farà lliurament del menú. La prova consistirà a realitzar el servei de la taula assignada triant els millors Caves que, segons el seu criteri, que combinin millor amb el menú, incloent la selecció de copes.
Els finalistes, tindran a la seva disposició 42 caves procedents de 22 empreses participants, que podran tastar durant el mateix matí del dia 16. El Consell Regulador del Cava, els proporcionarà una completa Carta de Caves amb informació detallada de cadascun.
Els més de 240 assistents al sopar formaran part del jurat. Mitjançant una fitxa de votació, els comensals podran avaluar diversos aspectes de l'actuació del finalista com la presentació, el coneixement del Cava, el maridatge triat, etc. Aquest jurat estarà format per tres grups de persones: un jurat popular format pels comensals convidats per les empreses elaboradores; un jurat professional ubicat a cada taula (persona relacionada amb el sector com sommeliers, periodistes, escoles d’hostaleria, entre d’altres) i un jurat d'honor que donarà fe del recompte de vots i proclamarà els guanyadors. Aquest jurat d'honor comptarà com a president amb Josep Roca, i als experts en vins Custodio López, Ramon Francàs, Rosa Rivas i Francisco González. El resultat d'aquestes votacions donarà lloc als tres guanyadors del concurs.