CiU, ERC i la CUP sumen 18 regidors -si s'inclou la regidora d'Unió Sònia Recasens-, el que, junt amb alguna abstenció, "garanteix guanyar la votació, d'això n'estem segurs", ha subratllat Bosch. Però de seguida ha afegit: "Però una adhesió a una entitat municipalista requereix de la majoria absoluta, que són 21 vots". Això deixa la decisió final en mans de Barcelona en Comú.
Fa setmanes que es treballa en una moció conjunta de cara a sumar-se a l'AMI. Va ser ERC la primera força que va parlar de plantejar l'adhesió de Barcelona. Bosch ho ha explicat: "Vaig plantejar la qüestió a María José Lecha el juliol, i em va respondre que ho havien de tractar en assemblea. D'altra banda, la ruptura entre CDC i UDC també va obrir interrogants. Però finalment hem presentat la moció avui i és una gran notícia".
Aquests dies, s'han insinuat les distàncies entre CiU, ERC i la CUP. Aquesta darrera ha defensat un Ple extraordinari per a la ruptura, on es debatés el tema de l'AMI, però també d'altres, com la retirada de simbologia espanyola i posicionaments ideològics diversos. Però com ha recordat aquesta tarda Bosch, "un Ple extraordinari només es pot demanar per un tema concret".
Dubtes sobre el vot al Ple
Divuit vots (CiU, ERC i la CUP) són molts, però no suficients. Entre el bloc sobiranista, hi ha dubtes sobre el vot que finalment decideixi algun regidor d'UDC (com Sónia Recasens, molt afí a Duran i Lleida), però es confia en el suport que puguin donar els regidors de l'equip de govern municipal més sensibles al sobiranisme.
Caldrien tres o quatre regidors de Barcelona en Comú per guanyar l'adhesió a l'AMI. Es confia molt en el vot de Gerardo Pisarello, de Jaume Asens i de la mateixa Ada Colau.

Alfred Bosch, aquest dijous a Barcelona. Foto: Ariana Nalda