Basté compara els currículums de Montoro i Mas-Colell: «Qui té més credibilitat acadèmica?»

El periodista d'"El món a RAC1" desglossa la quantitat d'anys i les universitats on han impartit classes, a més de publicacions i reconeixements

Publicat el 25 de novembre de 2015 a les 15:09
El director d'El món a RAC1, Jordi Basté, ha dedicat aquest matí "El davantal" al ministre espanyol d'Hisenda, Cristóbal Montoro, i el conseller català d'Economia i Coneixement, Andreu Mas-Colell. I ho ha fet comparant els seus currículums acadèmics. Destacant la quantitat d'anys i les universitats on han impartit classes, a més de reconeixements com premis Honoris Causa o la participació en revistes científiques especialitzades.

Segons ha explicat el mateix Basté, l'experiència acadèmica de Cristóbal Montoro va començar amb l'estudi de Ciències Econòmiques a la Universitat Autònoma de Madrid. El 1981 es converteix en professor d'aquesta mateixa universitat i al 1989, aconsegueix ser catedràtic d'Hisenda Pública a la Universitat de Cantàbria. Aquí acaba el currículum del ministre espanyol d'Hisenda.

Andreu Mas-Colell, per la seva banda, també va estudiar Ciències Econòmiques a Barcelona i Valladolid per, tot seguit fer el salt a la Universitat de Minnesota, on es va doctorar el 1972. Tot seguit, va ser professor de la Universitat de Berkeley a Califòrnia entre 1972 i 1981. Llavors fa el salt a la Universitat de Harvard, "la millor del món per estudiar economia" on hi va impartir classes fins al 1995, quan va tornar a Catalunya, com a professor a la Universitat Pompeu Fabra. A banda, també ha estat editor de diverses revistes científiques influents i té diversos Honoris Causa, destacant el que li va concedir la Universitat de Chicago, que feia 15 anys que no n'investia cap.

Després de desglossar-los, li han sorgit dubtes i s'ha fet un seguit de preguntes: "Qui s'hi juga més prestigi en aquest pols entre Estat i Generalitat? Entre Ministeris? Qui no s'hauria d'arriscar mai a mentir? Qui té més credibilitat acadèmica?". Tot seguit, conclou: "Això no és només política, és l'economia, estúpids".