Com fer campanya a 1.376 quilòmetres

La tecnologia fa que Puigdemont aparegui als mítings i a les reunions del comitè de campanya, tot i estar a l'exili | A Bèlgica hi rep els responsables de l'estratègia i també dirigents del PDECat, com és el cas d'Artur Mas

Carles Puigdemont intervé al míting de Junts per Catalunya a Reus
Carles Puigdemont intervé al míting de Junts per Catalunya a Reus | Junts per Catalunya
06 de desembre del 2017
Actualitzat a les 19:11h
La distància exacta entre la seu electoral de Junts per Catalunya i Brussel·les, on el president i candidat Carles Puigdemont hi té el quarter general, és de 1.376 quilòmetres. Fa uns anys, aquesta circumstància hauria fet inviable que un cap de cartell participés amb assiduïtat en la campanya, però avui en dia és tan senzill com col·locar una pantalla a cada míting per tal que el públic -més nombrós que en les últimes aparicions electorals de Convergència- vegi actuar en directe el candidat. Puigdemont és l'encarregat de tancar cada acte, i sap que li donen pas perquè des d'on el graven -el lloc exacte mai es revela per motius de seguretat- disposa d'uns auriculars a través del qual escolta el so ambient. Així pot saber, per exemple, quan els aplaudiments obliguen a uns quants segons de silenci, o bé quan cal apujar el to.

L'aparició del president de la Generalitat via tecnològica és una de les prioritats de l'equip de campanya. Puigdemont és el principal reclam de la candidatura i es vol que cada dia llanci ell el missatge potent. Les notes, com en els mítings presencials, les porta escrites a mà en fulls petits de llibreta. La improvisació, però, és marca de la casa: a Reus, per exemple, es va saltar bona part del que duia preparat per agrair la presència de Josep Rull i Jordi Turull, consellers i candidats que van sortir de la presó d'Estremera dilluns a la tarda i que ja s'han incorporat amb normalitat a la campanya.