L'aparició del president de la Generalitat via tecnològica és una de les prioritats de l'equip de campanya. Puigdemont és el principal reclam de la candidatura i es vol que cada dia llanci ell el missatge potent. Les notes, com en els mítings presencials, les porta escrites a mà en fulls petits de llibreta. La improvisació, però, és marca de la casa: a Reus, per exemple, es va saltar bona part del que duia preparat per agrair la presència de Josep Rull i Jordi Turull, consellers i candidats que van sortir de la presó d'Estremera dilluns a la tarda i que ja s'han incorporat amb normalitat a la campanya.
ðŸ“½ï¸ #president @KRLS: "Hem d'exigir al tripartit del 155 que abandoni la fantasia de voler governar Catalunya contra el criteri dels catalans. Que assumeixi que el país és tal com és, no tal com voldrien que fos. I la millor forma per dir no al 155 és votar #JuntsXCat" pic.twitter.com/NAALvUUsID
— Junts per Catalunya 🎗 (@JuntsXCat) 5 de desembre de 2017
La videoconferència és el mètode que la campanya fa servir per incloure Puigdemont en les reunions. A la planta de baix de la seu electoral hi ha un projector i una pantalla en les quals hi apareix el president en algunes de les reunions de primera hora. Les intervencions telemàtiques també s'han fet servir com a factor sorpresa: el president i els consellers a l'exili van saludar Jordi Turull i Josep Rull després de la roda de premsa en què els titulars de Presidència i de Territori van reaparèixer un cop fora de la presó.
Malgrat les bondats de la tecnologia, hi ha qüestions que només es poden resoldre en persona. És el cas de les rodes de premsa -com la d'aquest migdia a Brussel·les amb Lluís Puig, Toni Comín, Clara Ponsatí i Meritxell Serret- i de les reunions presencials, com la que mantindrà amb Artur Mas abans d'un acte de campanya conjunt. De moment, el protagonisme dels dirigents del PDECat és escàs en la recta final cap al 21-D.

El Govern a l'exili apareix en la roda de premsa de Rull i Turull Foto: Junts per Catalunya