Convergència arrenca una campanya per incrementar les parelles lingüístiques com a eina d’integració

Publicat el 23 de febrer de 2009 a les 13:30

El dirigent de CDC ha recordat que a el passat 1 de desembre, els diputats al Parlament de Catalunya, els diputats a Madrid i els senadors de Convergència i Unió ja van formalitzar la seva parella lingüística. El mateix va fer el Grup Municipal a l’Ajuntament de Barcelona el passat 11 de febrer. “Ara el front de les polítiques d’immigració ha passat a ser una prioritat” ha dit Felip Puig mentre ha remarcat que “és més necessari que mai generar sinèrgies d’integració, d’obertura i de construir un nou país”.

“Sí la gent del país no es posa davant d’aquesta nova etapa,  evidentment la nostra identitat pot estar amenaçada” ha sentenciat Puig mentre s’ha mostrat poc confiat de la tasca que en aquest àmbit s’està fent des del Govern de la Generalitat.

En la roda de premsa que ha tingut lloc aquest matí a la seu de CDC, ha estat Montserrat Candini, secretària executiva d’àmbit sectorial, l’encarregada de posar xifres a la nova campanya. “450 seus de CDC” que es posaran al servei de les parelles lingüístiques, “435 alcaldes de la federació nacionalista, 3.387 regidors i prop de 50.000 militants” seran els destinataris d’aquesta nova acció. Per Candini, aquesta “demostra que no volem fer proclames ideològiques i catalanistes perquè no serveixen de res si la gent no s’ho fa seu. Sense una implicació individualitzada, assolir objectius és impossible”. Per la senadora nacionalista, les parelles lingüístiques van més enllà de la simple pràctica de la llengua catalana, “és explicar als nous catalans un fet social i cultural, conèixer de primera ma com som els catalans”.

Felip Puig i Montserrat Candini han estat acompanyats en la roda de premsa per les dues persones que l’han impulsada i que la coordinaran. D’una banda, Àngel Colom, president de la sectorial d’immigració, i Àngels Ponsa, secretària de cultura.

Per la seva part Colom ha marcat un objectiu: “en un any aconseguir multiplicar per tres” la xifra de 30.000 parelles que han aconseguit diferents entitats durant 10 anys. Àngel Colom ha explicat que “hi ha, per part dels immigrants ganes d’aprendre, no notem cap mena de rebuig” fins el punt que alguns municipis “tenen llista d’espera”. Aquest ha estat el motiu que ha portat el polític nacionalista ha reclamar al Govern de la Generalitat que “activi aquest front. Hi ha llistes d’espera, on anem a parar?”. Colom ha convidat a tots els catalanoparlants, “siguin d’on siguin” a participar en el projecte.

Finalment, ha estat Àngels Ponsa l’encarregada d’explicar la part tècnica del projecte. I és que d’entrada, Convergència, vol que tots els alcaldes i regidors de la Federació nacionalista participin d’aquest projecte. En primer lloc s’informarà a les 8 federacions i després es nomenarà un responsable per federació així com 1 coordinador per cada una de les agrupacions.
 
Després de l’àmbit municipal es treballarà perquè els dirigents locals i comarcals de Convergència també practiqui les parelles lingüístiques per acabar amb la totalitat de la militància. “Hem d’aconseguir que tenir parella lingüística sigui majoritari a casa nostra i que els estranys siguin els que no en tenen”. 

“Cap catalanista sense parella” tindrà un gran acte com a punt de partida. I aquest és el que se celebrarà el proper 8 de març a Martorell on els 91 regidors de Convergència i Unió al Baix Llobregat compartiran matinal de diumenge amb les seves parelles lingüístiques.Â