Llums i ombres entre despatxos i jutjats. La causa judicial de l'1-O n'ha estat repleta. Des del seu inici oficial, amb la querella de l'exfiscal general de l'Estat, José Manuel Maza, contra tot el Govern i els membres sobiranistes de la mesa del Parlament, però fins i tot molt abans, amb l'ordre del jutjat d'instrucció 13 de Barcelona. Aquest organisme va ordenar la macrooperació policial del 20 de setembre per la qual serien acusats els líders d'Òmnium i de l'ANC, Jordi Cuixart i Jordi Sànchez.
Des d'aquell moment, i ja amb l'entrada en escena de la presó provisional dictada pel jutge instructor del Tribunal Suprem, Pablo Llarena, diverses decisions i actuacions judicials han estat criticades per les defenses, han generat dubtes a ulls dels juristes, i la imparcialitat de la causa s'ha posat al centre del debat. Aquestes són les deu ombres de la instrucció del judici de l'1-O, que ara arriba a la sala segona del Tribunal Suprem però que tot apunta que acabarà a Estrasburg si hi ha condemnes.
[seguiment2]438[/seguiment2]
De la presó preventiva a les euroordres a la carta: deu ombres de la causa de l'1-O
La instrucció de Llarena, àmpliament criticada per les defenses, condicionarà un judici al Suprem que acabarà amb recursos a Estrasburg quan es dicti sentència
ARA A PORTADA
Publicat el 02 de febrer de 2019 a les 20:10
Et pot interessar
-
Política El Govern crearà dimarts una nova Direcció General d'Intel·ligència Artificial
-
Política Majoria absoluta de PP i Vox davant l’esfondrament de Sumar, segons una enquesta de «La Vanguardia»
-
Política «Ara toca fer nació»
-
Política Feijóo assegura que el govern espanyol només es preocupa per «les exigències del separatisme i els sumaris judicials»
-
Política Barcelona: Collboni capitalitza el moment dolç socialista amb només 10 regidors
-
Política Collboni es compromet a una gran rehabilitació d'habitatges per acabar amb la fugida de joves