El col·lectiu de Poblet es constituirà en associació amb el nom de Catalunya 2030

El grup aplega personalitats com Antoni Garrell, Antoni Bayona, Marta Pascal i Esperança Esteve, i reclama un referèndum acordat seguint una "via canadenca"

  • Alguns dels promotors de Catalunya 2030 quan van presentar el seu full de ruta. | ACN -
Publicat el 13 de novembre de 2019 a les 21:39
Actualitzat el 13 de novembre de 2019 a les 21:40
El col·lectiu catalanista El País de Demà, que es va presentar a  Poblet el 21 de setembre, es constituirà dissabte vinent com a associació amb el nom de Catalunya 2030. En una reunió que faran aquest dissabte, valoraran les respostes al document elaborat, Mirada al 2030. Anàlisi de futur i propostes, que reclama un nou full de ruta pel sobiranisme amb els ulls posats en el país de les properes dècades, i planificaran les accions que volen dur a terme en els propers dos mesos.

Antoni Garrell continuarà sent el portaveu del grup, que mantindrà el nom El País de Demà com a plataforma d'acció. Garrell és director general de la Fundació per ESDI (Escola Superior de Disseny) i vicepresident de la Fundació Reial Monestir de Poblet, i ha estat una peça clau en la constitució del col·lectiu. També s'han vinculat a Catalunya 2030 figures com l'exlletrat major del Parlament Antoni Bayona, el filòsof Josep Maria Lozano i l'economista Carme Casablanca. S'hi han vinculat també figures del món polític, com Carles Campuzano i Marta Pascal, del PDECat, i Esperança Esteve, provinent del PSC.

El full de ruta del col·lectiu reclama repensar l'estratègia unilateral del sobiranisme i buscar un marc de negociació amb l'Estat. Considera legítima la vindicació de la independència, però apunta a vies diferents, com la canadenca, per reeixir. També proposa afrontar els problemes de fons de la societat catalana en tots els àmbits, especialment els reptes de l'economia global.