El DAR promociona l'agroalimentació catalana al Japó

Publicat el 11 de març de 2008 a les 06:59
Cal destacar que la majoria de visitants són professionals, caps de compres de grans superfícies, importadors, xefs de restaurants i sommeliers.
 
La progressiva occidentalització dels hàbits i costums dels japonesos, que cada vegada tenen més interès per una alimentació saludable i de prestigi, fa que els productes de la dieta mediterrània resultin especialment atractius. Així, els productes catalans, emmarcats dintre de la dieta mediterrània, i la projecció de Catalunya com a país especialment atractiu per als japonesos, són aspectes positius per a l'establiment i consolidació de contactes comercials.
 
PRODECA, que té com a objectius la projecció internacional del sector agroalimentari i el foment de l'exportació, organitza anualment la participació d'empreses catalanes del sector agroalimentari en aquesta fira per la qualitat dels visitants professionals i perquè actua com a punt de trobada dels diferents agents en el difícil mercat japonès.
 
Les empreses catalanes que participen en l'estand de Catalunya són:
 
Xop Conserves de Ponent / conserves de bolets / Juneda (Garrigues)
Hijos de Jose Bassols / aigua mineral / Sant Aniol de Finestres (Garrotxa)
Europastry / pa i brioxeria ultracongelada / Sant Cugat del Vallès (Vallès Occidental)
Infosa / flor de sal mediterrània / Rubí (Vallès Occidental)
Agroles, SCCL / oli d'oliva extra verge, vinagre balsàmic, olives arbequines, ametlles / Les Borges Blanques / (Garrigues)
Masia Duch / vi negre reserva / Reus (Baix Camp)