Aquest dilluns, 1 de maig, els sindicats tornaran a sortir al carrer per exigir millors condicions laborals. Malgrat que la sortida de la crisi no acaba d'arribar a les butxaques dels treballadors, no es produeix cap vaga general des del 2012, motiu pel qual aquest serà de nou probablement la jornada que més es visualitzin. Tot i això, el dia a dia també són ben presents en les empreses i en les negociacions amb patronals i administracions, la frontera amb les quals sovint és difusa. De fet, sindicats i patronals reben més de 30 milions anuals en ajudes per al seu funcionament ordinari, subvencions per a projectes sectorials o -sobretot- convenis per col·laborar en tasques de reinserció d'aturats. Fins a quin punt aquesta vinculació compromet la independència d'unes organitzacions -patronals- que volen fer tan petites com sigui les administracions públiques i d'unes altres -sindicals- que rebutgen l'externalització de serveis però no tenen problemes en gestionar recursos destinats a tasques pròpies de les institucions? És l'etern dubte, on es troba l'equilibri.
Per altra banda, avui també veurem fins on arriba aquesta percepció de diferències entre classes socials en cada estat de la Unió Europea, quins països tenen més integrades les dones en les carreres tecnològiques, fins a quin punt ja començarà a ser present la Grossa de Cap d'Any aquest estiu, quant costarà desenterrar les fosses de la Guerra Civil i identificar els cossos, o quant gastarà en calçotets l'Exèrcit de l'Aire.
[seguiment2]236[/seguiment2]
I ara, algunes contractacions destacades que s'han obert a licitació o s'han adjudicat els últims dies:
[seguiment2]237[/seguiment2]
Els grans sindicats i patronals catalanes sumen més de 30 milions anuals en subvencions
Les diferències entre classes socials que perceben els europeus, la quantitat de dones que estudien telecomunicacions, el pressupost per desenterrar fosses i identificar cossos, el cost dels calçotets de l'Exèrcit de l'Aire... entre altres dades ocultes de la setmana
ARA A PORTADA
Publicat el 29 d’abril de 2017 a les 16:00
Et pot interessar
-
Política Operació Reformista 2.0: què vol Miriam González?
-
Política El govern espanyol preveu que les mesures contra la corrupció «estiguin aprovades o en tràmit» en un any
-
Política Clos, Hereu, Trias i Colau: un pòquer d'alcaldes que fa les paus a la seva manera
-
Política BComú llança un vídeo contra el turisme massiu a Barcelona
-
Política Feijóo promet derogar el finançament singular abans i tot de saber com serà
-
Política Carrasco i Formiguera, l'altre independentista