Homs coordinarà l'estratègia del PDECat contra la judicialització del procés per part de l'Estat

Així ho ha anunciat la coordinadora general de la formació, Marta Pascal, després de la reunió de l'executiva | Els nacionalistes demanen el suport de la militància i de la ciutadania a Mas, Rigau i Ortega davant del judici del 9-N

30 de gener del 2017
Actualitzat a les 12:37h

Francesc Homs i Marta Pascal, en roda de premsa Foto: @pdemocratacat


Francesc Homs serà l'encarregat de coordinar les accions del Partit Demòcrata Europeu Català (PDECat) contra la judicialització de la política. Així ho ha anunciat aquest dilluns la coordinadora general de la formació, Marta Pascal, que ha indicat que Homs és el perfil adequat perquè serà jutjat properament per la seva implicació en la jornada de participació del 9-N. "Farem la feina que calgui per combatre la judicialització de la política", ha assenyalat Pascal en roda de premsa.

Fa uns mesos, el Congrés dels Diputats va aprovar el suplicatori necessari per tal que Homs sigui jutjat al Tribunal Suprem, i ara està pendent de saber la data en què haurà de declarar. Mentrestant, dilluns vinent arrencarà el judici del 9-N, amb Artur Mas, Irene Rigau i Joana Ortega al banc dels acusats. Pascal ha fet una crida a la militància i a la ciutadania per tal de fer costat als tres exdirigents governamentals.

"Volem combatre tot allò que fa olor de judicialització", ha volgut reiterar la dirigent nacionalista, que ha trobat negatiu que "en ple segle XXI" existeixi un Estat en què es pugui jutjar responsables governamentals per haver posat les urnes.