Les delegacions de Junts i PSOE han mantingut la quarta reunió de l'espai internacional aquest dissabte a Suïssa. Tant la formació independentista com la socialista han informat a través d'un comunicat que, durant la trobada, els dos partits han valorat l'aprovació de la llei d’amnistia, una de les condicions pactades per poder abordar la resolució del conflicte polític a Catalunya.
El tràmit, ha destacat el PSOE, permetrà posar en marxa una nova fase de la negociació amb l'activació de dos nous equips de treball. Junts, per la seva banda, ha aterrat els dos àmbits acordats en els quals s'avançarà: un referèndum i un nou finançament, tal com consta a l'acord per la investidura del president espanyol, Pedro Sánchez.
Aquestes dues carpetes s'afegiran a les que ja existeixen sobre la llengua catalana i una llei de delegació de competències en migració, així com assegurar el compliment de l'acord a Brussel·les (Bèlgica).
Sobre els dos primers punts, però, és important remarcar que no es podran plasmar en cap mena de llei fins que el panorama polític no s'esclareixi a Catalunya després de les eleccions del 12-M.
Els socialistes no han especificat quins actors i actrius han intervingut en aquesta nova cita, quan ha tingut lloc exactament ni si era present l'ambaixador salvadorenc Francisco Galindo, que fa de mediador segons els acords teixits per tots dos partits.
Junts i el PSOE es troben a Suïssa per obrir una nova fase de negociació després de l'amnistia
L'aplicació de la norma permetrà a les parts activar els equips de treball per abordar carpetes com el català o la migració que, malgrat tot, no es podran traduir en lleis fins després del 12-M
ARA A PORTADA
Publicat el 16 de març de 2024 a les 12:49
Actualitzat el 16 de març de 2024 a les 13:58
Et pot interessar
-
Política Espanya demana tornar a abordar l'oficialitat del català a la reunió del Consell de la UE un any després
-
Política Junts planteja prohibir l'empadronament a qui ocupi il·legalment un habitatge
-
Política Illa solemnitza el compromís de Catalunya amb Europa i crida a abandonar la «ingenuïtat estratègica»
-
Política La Generalitat va rebre 755 queixes i 1.201 denúncies per vulneració dels drets lingüístics l'any 2024