Al consistori hi treballen 135 homes i 138 dones, una proporció que frega el 50%. Si analitzem per àrees, però, observem com hi ha àmbits on majoritàriament tot són homes. És el cas de la Brigada Municipal, formada exclusivament per homes, i la Policia Municipal on menys d'un 25% dels agents són dones. Les dones que treballen a l'Ajuntament cobren, de mitjana, uns 5.000 euros menys a l'any que els seus companys homes. Això no significa que per una mateixa feina cobrin menys, sinó que els complements salarials més ben valorats a nivell econòmic són aquells que afecten a unes tasques més masculinitzades.
Dures crítiques per part de l'oposició
Tot i que tots els grups del plenari han votat a favor del pla, l'oposició ha llançat dures crítiques contra l'equip de govern. "Tant els ajuntaments del PSC com els de Convergència han estat incapaços d'aprovar un pla d'igualtat quan altres ajuntaments de Catalunya ja van pel segon o el tercer pla", subratlla el portaveu d'Olot en Comú, Xavier Garcia. El propi pla actual aprovat unànimament explicita que "l'Ajuntament d'Olot no disposava fins ara d'un Pla d'Igualtat Intern, però havia realitzat un Pla d'Igualtat de Gènere a la ciutat d'Olot que es va aprovar el desembre del 2008, sense transcendir de la redacció de l'anàlisi".
Anna Descals, de la CUP, critica que "aquest pla s'ha fet a correcuita per poder-se presentar a una subvenció", fet que segons la regidora "demostra la poca importància que se li dóna". Descals recrimina a l'equip sociovergent que encara hi ha molta feina per fer.
Les crítiques no han agradat gens a l'alcalde Josep Maria Corominas: "Si l'actitud és de crítica ja veurem si convoquem les comissions. Les seves intervencions han estat extremadament crítiques, d’una cosa positiva. Jo m'he sentit malament en escoltar-los".

Clara Casanovas destaca les bones intencions del pla d'igualtat d'Olot. Foto: Martí Albesa