La CUP, en canvi, obtindria la seva màxima representació parlamentària, catapultant-se dels 4 del 21-D fins a 11, quasi triplicant, cosa que permet ampliar el suport republicà a la cambra. De fet, el 7,1% dels votants de JxCat del 21-D optarien ara pels anticapitalistes, igual que el 6,2% dels que van triar ERC. En canvi, la llista del president només seria capaç de captar el 5,2% dels antics electors republicans i el 2,1% dels cupaires, mentre que ERC pescaria un 9,3% dels que van votar JxCat, un 6,6% dels que ho van fer per la CUP i fins i tot un 5,7% dels antics electors dels comuns.
Pel que fa a la resta de grups, Cs cauria entre dos i quatre diputats, dels 36 als 32-34, mentre que el PSC patiria una davallada equivalent, dels 17 fins a 13-15. En canvi, Catalunya en Comú-Podem recuperaria terreny i pujaria dels 8 escons que va aconseguir en les eleccions fins a equiparar les 11 que va assolir en el seu moment Catalunya Sí que es Pot. Finalment, el PP retindria els 4 representants o en podria perdre un.
L'anterior enquesta del CEO preveia que, en cas de noves eleccions, ERC i Cs empatarien en el primer lloc, amb 33-35 diputats (els republicans en guanyarien entre un i tres i els unionistes perdrien aquesta mateixa quantitat), mentre que JxCat es quedaria amb 29-31, entre tres i sis menys dels que va obtenir el 21-D. La CUP podria doblar els seus 4 escons fins a obtenir-ne 7-8, cosa que podria fer que la majoria independentista es mantingués o cresqués, passant dels 70 actuals fins a 69-74.
Així mateix, el sondeig pronosticava pocs canvis per a les altres formacions. El PSC podia perdre un o dos diputats, fins als 15-16, mentre que Catalunya en Comú-Podem retindria els seus 8 escons i el PP, els seus 4 actuals. Sigui com sigui, amb la tria de Quim Torra com a candidat a la investidura, tot apunta que aquest escenari de possibles eleccions a curt termini desapareix de l'horitzó.
Primera onada del baròmetre del CEO del 2018 by naciodigital on Scribd
En el cas d'unes eleccions estatals, ERC se situaria com a primera força a Catalunya, guanyant tres diputats respecte els 9 que té actualment, arribant fins a 12. Quedaria per davant d'En Comú Podem, que en perdria un o dos dels 12 que va obtenir el 2016, per bé que obtindria un punt percentualment més de vots que els republicans. El PDECat podria retenir els seus 8 escons o guanyar-ne un, Cs creixeria dels 5 que va assolir fins a 8, el PSC perdria un o dos dels 7 que té ara, i el PP cauria bruscament dels 6 actuals fins a 2-3.
Junqueras, valorat i transversal
Pel que fa a la valoració dels líders, el vicepresident català i president d'ERC, Oriol Junqueras, és clarament el que obté una millor notam un 6,18, ja que l'aproven els votants republicans (8,55), de JxCat (8,41), de la CUP (7,59) i fins i tot dels comuns (5,25). El segueix l'expresident de l'ANC i diputat de JxCat Jordi Sànchez (5,73) i el president català, Carles Puigdemont (5,3). També aprova el cap de files de la CUP, Carles Riera (5,32), per bé que tan sols el coneix el 43,3% dels enquestats. El nou home fort d'ERC a l'interior, Pere Aragonès, només és conegut pel 22,8% dels enquestats, que quasi l'aproven amb un 4,98.
Pel que fa als líders unionistes, la líder de Cs a Catalunya, Inés Arrimadas, és coneguda per quasi el 90% dels enquestats, que la suspenen amb un 2,6, per sobre de l'1,45 del president del PP a Catalunya, Xavier García Albiol. El primer secretari del PSC, Miquel Iceta, queda una mica per sobre, amb un 3,49. Quant als comuns el seu líder, Xavier Domènech, quasi aprova amb un 4,95, mentre que la portaveu, Elisenda Alamany, només és coneguda per una quarta part dels catalans, que la puntuen amb un 4,68.