Maragall incorpora Joan Queralt i Josep Caminal al consell assessor de la candidatura a Barcelona

L'alcaldable d'ERC s'envolta de professionals de l'àmbit de l'advocacia, catedràtics, arquitectes i també propers a l'establishment de la ciutat

Ernest Maragall amb el seu equip assessor.
Ernest Maragall amb el seu equip assessor. | ERC
24 de gener del 2023
Actualitzat a les 19:35h

Nous moviments per part d'ERC a Barcelona. Després d'un primer pas en el qual l'alcaldable, Ernest Maragall, anunciava que deixava el Parlament per centrar-se únicament en la capital catalana, ara els republicans han presentat els que seran membres del seu grup assessor, encarregat d'ajudar-lo i aconsellar-lo durant la campanya. Entre les persones que en formen part, hi ha representants de diversos àmbits i sectors de la ciutat, i fins i tot un dirigent provinent d'estaments de l'establishment de la ciutat, com és Josep Caminal. Aquest últim moviment declara també la batalla a la principal rival de Maragall, l'alcaldessa Ada Colau, que no és ben vista per l'establishment de la ciutat. També és, però, una picada d'ullet cap a l'electorat de Xavier Trias.

L'alcaldable d'ERC, en una atenció als mitjans aquest dimarts, s'ha mostrat "feliç" de poder presentar en públic el que ha considerat "un primer pas en una direcció", alhora que ha revelat que "n'hi haurà més". No ha amagat que li agradaria que tots aquests noms fossin a la seva llista, per bé que no hi seran. "No estem parlant d'això", ha afirmat el candidat en resposta als periodistes. "Estem parlant de Barcelona i de com posem les nostres i les seves millors capacitats al servei del projecte".

Qui són els membres del consell assessor?

- Olga Arderiu: advocada especialitzada en l’àmbit penal que representà, entre altres, a l'expresidenta del Parlament Carme Forcadell i a la Diputada Anna Simó en els respectius procediments judicials.

- Josep Caminal: director general del Gran Teatre del Liceu des del 1993 fins al 2005, i director general de presidència del Grup Godó des del 2005 fins a febrer de 2019. També ha estat director general de la CCRTV, directiu del FC Barcelona i regidor de l'Ajuntament de Barcelona per CiU.

- Francesc Subirada: director associat del Barcelona Supercomputing Center de la seva creació el 2005. Del 2000 al 2004 va ser director associat de l’Institut de Recerca Conjunt IBM-UPC. També va ser director del centre IBM d’estudis avançats (CAS) a Barcelona. Impulsor principal del projecte Ciutadella del Coneixement. per problemes d'agenda no ha pogut ser a la presentació d'avui

- Joan Queralt: catedràtic de Dret Penal de la UB. Les seves investigacions se centren en el tractament dels delictes i en les garanties jurídiques que han de presidir el càstig penal. Conferenciant a universitats i centres professionals espanyols i estrangers. Col·labora habitualment en mitjans de comunicació.

- Oriol Clos: arquitecte i urbanista consultor en temes urbans a Bèlgica i França. Ha estat Arquitecte en Cap de l'Ajuntament de Barcelona entre 2006-2011 i director de la Agence d'Urbanisme de Lille. Responsable de la rehabilitació i museïtzació de les cases-museu de Púbol i Portlligat i els seus jardins per a la Fundació Dalí.

El grup assessor de Maragall compta igualment amb l’aportació personal de l’exconseller d'Acció Exterior Raül Romeva, el conseller d'Interior Joan Ignasi Elena, la delegada del Govern a Madrid, Ester Capella i les regidores Elisenda Alamany i Gemma Sendra.