Mas carrega contra els retards del govern espanyol en l'aplicació del programa anticrisi

Publicat el 06 de novembre de 2008 a les 17:07

Mas ha assistit aquest matí a una reunió amb la junta directiva d’Amec, per conèixer amb més detall el Pla que ha configurat l’Associació per fer front la crisi, així com per contrastar possibles mesures en l’àmbit parlamentari. A la trobada també hi ha assistit Oriol Pujol, portaveu de CiU al Parlament de Catalunya, Jordi Vilajoana, portaveu de CiU al Senat, Imma Riera, diputada de CiU al Congrés, els diputats de CiU al Parlament, Antoni Fernàndez Teixidó i Meritxell Borràs, i Jordi Baiget, secretari de Projectes, Estudis i Programes de CDC.
 
Artur Mas ha emmarcat aquesta reunió en el marc de trobades habituals, qualificant-la de “reunions d’economia real”. Amec és una associació empresarial privada amb una gran d'experiència en el foment de l'exportació i la internacionalització de les empreses i els seus diferents sectors, que té com a missió principal l'augment de la competitivitat de les més de 500 empreses associades. Mas ha destacat que “són empreses de mercat de cada dia, principalment, en el camp de l’exportació, per tant, empreses importants de la internacionalització de l’ecoomia catalana.”
 
Pel President de CiU, l’opinió de l’Amec respon a la realitat. “Això és trepitjar el terreny per conèixer què passa i poder actuar en conseqüència.” Els membres de l’Amec, en paraules d’Artur Mas, han manifestat la seva preocupació per la dificultat que tenen moltes d’aquestes empreses per accedir al crèdit financer.
 
Davant les possbiles mesures parlamentàries que es puguin engegar, Artur Mas ha recordat que les iniciatives parlamentàries ja estan preses. “Què farem? Denunciar a tot arreu que el que està aprovat i no s’aplica. Si els bancs i caixes no responen eficaçment, el govern el que ha de fer és que els intrsuments de crèdit públic s’han de posar en marxa (Ico, Institut Català de Finances...). Cal incrementar les dotacions dels crèdits públics, no pot ser que en aquesta situació en què es troben, el pressupost per exempel del “Copca” i de l’Icex, de cara a l’any vinent, baixi. Això vol dir, que no saben on són. Que no s’enteren de res.”
 
Retòricament, Artur Mas s’ha preguntat “de què serveixen tantes reunions, a Madrid amb bancs i a Catalunya amb caixes, si això no s’aplica?”
 
El líder de CiU ha deixat molt clar que a les empreses hi ha ganes per anar endavant, i no és de rebut que aquestes empreses no rebin el suport dels governs, a Catalunya i a Madrid. “La passivitat dels governs català i espanyol és un llast.”
 
Reunió Zapatero-Montilla
 
En resposta a la suposada existència de la reunió celebrada ahir entre Zapatero i Montilla, a la Moncloa, Artur Mas s’hi ha referit així: “no en tinc coneixment que s’hagi fet. Veure’s d’amagat no s’entén.”
 
Mas ha exigit solucions ja, “com podem refiar-nos que ara es resoldrà quan hi ha un termini legal que marca la llei, que era el 9 d’agost, i s’ha incomplert? No és fiable.” A més, el líder de CiU ha recordat un altre incompliment “el pacte De la Vega-Saura, que finalitza el 20 de nvoembre, i en canvi ens estan dient que es resoldrà a finals d’any. S’ha de resoldre ja. Els governs fan complir les lleis i ells no les compleixen. Això és escandalós.”