Les dues legislatures del tripartit van estar fortíssimament connotades pel debat sobre l'Estatut. Primer, al llarg del seu debat i aprovació al Parlament de Catalunya i, posteriorment, pel -penós- itinerari pels passadissos del Congrés i el Senat. Un viatge lamentable i ple de gestos d'escàs patriotisme, com les esmenes del PSC contra la voluntat del Parlament i, després, el pacte Mas-Zapatero. Tot plegat, una odissea sense èpica que va acabar amb una sentència insultant i amb la imatge de la classe política catalana per terra.
El cas és que, vist i escoltat el discurs d'investidura d'Artur Mas, sembla que des d'ahir s'obre una nova travessia, aquesta vegada cap a un incert pacte fiscal. Amb aquesta proposta CiU va guanyar les eleccions i tot indica que aquest objectiu serà el que marqui la ratlla entre l'èxit i el fracàs d'Artur Mas com a president de la Generalitat.
Valia la pena obrir el procés de l'Estatut? Institucionalment, no. Però políticament, potser sí. Ara, la mateixa pilota torna al camp de la Ciutadella i Artur Mas haurà de jugar-la amb el reglament de sempre i l'àrbitre que ja coneixem. I ja no hi ha marge per acceptar més derrotes.
ARA A PORTADA
Publicat el 20 de desembre de 2010 a les 22:59
Et pot interessar
-
Política Elisenda Alamany presenta candidatura per liderar ERC a les municipals del 2027
-
Política El PP celebra el nou ajornament en l’oficialitat del català: «Europa no paga xantatges»
-
Política Collboni envia una carta a 31 alcaldes europeus per demanar-los el suport amb l'oficialitat del català a la UE
-
Política Espanya persisteix per fer caure el mur contra l'oficialitat del català a Europa
-
Política El Parlament denuncia la desinversió de l'Estat en infraestructures i els socis d'Illa critiquen l'ampliació del Prat
-
Política La progressista Ana Ferrer s'aparta de la cursa per la presidència de la sala penal del Suprem i deixa via lliure al candidat conservador