Pedrazzoli: «Serem la primera televisió política de Catalunya»

El propietari de Canal Català prepara el llançament d'una televisió ideològicament independentista, un contrapunt a Intereconomía, però “més obert i menys crispat”

Publicat el 20 de febrer de 2012 a les 22:59

El propietari de Canal Català, l'empresari Nicola Pedrazzoli (foto), prepara el salt de la seva xarxa de televisions locals a un nou canal d'àmbit català i amb continguts clarament polítics i propers a l'independentisme. Un projecte que, informalment batejat com la Intereconomía independentista, ha començat ja a rodar. Pedrazzoli ha tancat el lloguer de Canal 105 amb el Grupo Godó (on actualment emet el canal musical RAC105) i es prepara per llançar el canal en un termini de tres o quatre setmanes, “tan aviat com el CAC ens doni l'autorització”

 
A aquest canal ja se l'anomena l'Intereconomía independentista, que hi ha de cert en això?
Ho vaig dir jo mig en broma, però el cas és que si ells són una televisió molt espanyolista i de dretes, Canal Català serà antiIntereconomía en el sentit que defensarem que Catalunya és una nació, amb la seva llengua i la seva cultura.
 
Hi ha veus que opinen que a Catalunya no cal un model de crispació constant com el d'Intereconomía, que no s'adiu al tarannà català.
És cert, i nosaltres, al contrari d'Intereconomía, oferirem un model molt més obert. No és el mateix posar-ne quatre que pensen igual contra un que pensa diferent que posar-ne dos i dos, i això és el que farem. Intereconomía crispa molt i el públic català no necessita això, no ho farem de la mateixa manera, perquè aquí el que cal és un producte seriós, intel·ligent i sense cridar.
 
A quin públic va adreçat el nou canal?
Ens dirigirem a un públic adult, de més de 35 anys, tot i que més endavant farem programes adreçats a una franja més jove, i amb un target catalanista. Cada cop hi ha més catalans que volen la independència, nosaltres esbrinarem si són tants com apareixen a les enquestes i també sabrem si el català emprenyat té necessitat d'una televisió que sintonitzi amb el que ells pensen.
 
Aquest nou canal ocuparà un buit que calia omplir?
Els catalans necessiten un canal en defensa de Catalunya. I això és una tasca que l'ha de fer una televisió privada, no és TV3 qui ha de fer això ni és el model de 8TV, molt més generalista. Nosaltres serem la primera televisió política de Catalunya.
 
Serà un canal totalment nou?
No del tot, el canal mantindrà el nom de Canal Català, tot i que amb una marca més moderna i amb una temàtica catalana i catalanista.
 
En quin estat està el projecte?
Preparats per començar quan el CAC ens autoritzi, i creiem que ho farà en tres o quatre setmanes. Tenim la programació pràcticament tancada perquè hi ha programes que ja emetem a Canal Català que passaran al nou canal amb lleugeres modificacions, com Catalunya opina i La Ronda. També farem En defensa pròpia, un debat polític a les deu de la nit on, a diferencia d'El gato al agua, defensarem Catalunya però d'una manera oberta a totes les sensibilitats i d'una manera més lliure. La llibertat està en el fet que pugui venir tothom i es pugui debatre tot, i que els teleespectadors hi puguin dir la seva, perquè la nostra televisió és molt radiofònica en aquest sentit, permet opinar a l'espectador.
 
I amb els temps que corren, serà viable?
Creiem que sí. Nosaltres som una empresa privada que ha d'afrontar les seves despeses, per tant li veiem viabilitat, tot i que el moment és complicat. La publicitat busca nínxols nous i creiem que el públic catalanista pot ser molt interessant.
 
El salt que fa Canal Català obligarà a replantejar la vostra actual xarxa d'emissores locals?  
Sí, replanificarem les TDT locals. Algunes ens les quedarem, com les de Sabadell, que és l'origen de Canal Català, i la de Barcelona, però d'altres no. La veritat és que el sector de les TDT locals s'ha de reconvertir tot, cal ser seriós i madur i acceptar que va haver-hi un excés de llicències. Catalunya no es pot permetre tantes TDT locals i cal caminar cap a les fusions. No hi pot haver més d'una TDT local viable per comarca.