En directe

Pedro Sánchez, en directe: reaccions de la seva carta i últim hora de la seva possible dimissió

Segueix en directe les reaccions a la carta de Pedro Sánchez i les notícies de la seva possible dimissió.

Begoña Gómez i Pedro Sánchez, en imatge d'arxiu
Begoña Gómez i Pedro Sánchez, en imatge d'arxiu
25 d'abril del 2024
Actualitzat el 25 d'abril a les 10:07h

Benvinguts i benvingudes al directe!

Benvinguts i benvingudes al directe de Nació sobre les últimes reaccions a la possible renúncia de Pedro Sánchez. El president del govern espanyol ha revelat aquest dimecres que està considerant dimitir a causa de les acusacions de corrupció dirigides contra la seva dona, Begoña Gómez.

Illa denuncia una «destrucció sistemàtica de l'adversari» i crida a «resistir»

El terratrèmol provocat per Pedro Sánchez ha situat totes les mirades en Salvador Illa. El candidat del PSC tenia prevista una campanya amb un paper destacat del president del govern espanyol -avui mateix l'havia d'acompanyar en l'arrencada de campanya a Sabadell i diumenge havia de ser a Santa Coloma-, però l'anunci de Sánchez ho ha sacsejat tot. Mentre el líder del PSOE reflexiona sobre el seu futur, Illa ha fet una crida a desescalar el clima de "crispació" que es respira i a "resistir col·lectivament", quan falten poques hores pel tret de sortida del 12-M. Illa encara no ha pogut parlar amb Sánchez.

Manos Limpias admet ara que la denúncia contra Begoña Gómez podria estar basada en fake news

El pseudosindicat d'extrema dreta Manos Limpias ha rectificat i ha confessat, ara, que hi ha la possibilitat que la denúncia que ha presentat contra la dona del president del govern espanyol, Begoña Gómez, estigui basada en fake news publicades per diaris digitals afins. Així s'ha expressat el seu líder, Miguel Bernad, a través d'un comunicat: "És al jutge a qui li toca comprovar si aquestes informacions periodístiques són encertades o no".

Més informació aquí.

La ministra Montero fa costat a Sánchez enfront de "la minoria" que no accepta la legitimitat del govern espanyol

La vicepresidenta primera del govern espanyol i ministra d'Hisenda, María Jesús Montero, ha enviat un missatge de suport al cap de l'executiu, Pedro Sánchez, assegurant que són milions els que li donen suport "enfront d'una minoria" que no accepta "la legitimitat de les urnes" i que ha superat ja "massa línies vermelles". En el seu primer missatge després de la publicació de la carta de Sánchez en què va anunciar que es prendria fins al dilluns per reflexionar la seva continuïtat com a president, Montero ha afirmat que els "atacs personals" que ha rebut el líder del PSOE són "inadmissibles" i "han de parar d'una vegada".

Ortuzar espera que Sánchez decideixi abans de dilluns pel "mal reputacional al sistema" i proposa una moció de confiança

El líder del PNB, Andoni Ortuzar, espera que el president del govern espanyol, Pedro Sánchez, prengui la decisió de dimitir o no com més aviat millor, ja que ha advertit del "mal evident a la reputació del sistema polític de l'Estat" que suposa estar en l'actual situació fins al pròxim dilluns. A parer seu, la carta de Sánchez no és "simulada" i considera que "probablement està molt afectat" en el terreny personal. En aquest escenari, per a ell, la solució menys lesiva seria anar a una moció de confiança.

Lambán expressa "respecte" per la carta de Sánchez i demana posar fi a una "deriva lamentable" en la política espanyola

L'expresident i secretari general dels socialistes aragonesos, Javier Lambán, ha mostrat el seu respecte per la carta remesa pel president del govern espanyol, Pedro Sánchez, i ha demanat "posar fi a aquesta deriva lamentable en què està immersa la política espanyola". Lambán ha reaccionat a la carta de Sánchez, on anuncia que suspèn la seva agenda fins dilluns que ve, 29 d'abril, quan farà públic si deixa el càrrec després de la denúncia contra la seva esposa, amb una publicació a X en què ha assegurat que "l'atac a la família en el fragor de la contesa política és el més dolorós" i que ell mateix l'ha sofert "en alguna ocasió".

Bolaños espera que Sánchez continuï i després dels dies de reflexió digui "que no han pogut amb ell"

El ministre de la Presidència, Félix Bolaños, ha demanat aquest dijous "respecte" pel procés de "reflexió" del president del govern espanyol, Pedro Sánchez, que ha estat sotmès, ha dit, a una "persecució cruel sense límits" mitjançant "mentides" que busquen "intimidar" i "deshumanitzar-lo". El cas de la seva dona, Begoña Gómez, ha afirmat, "és una mentida" orquestrada pels "pseudomitjans" que "no acabarà en res". Bolaños s'ha mostrat esperançat que després d'aquest procés Sánchez continuarà com a president i dirà que "no han pogut amb ell". El titular de Presidència ha considerat que "la democràcia mereix que un president que ha estat elegit democràticament" pugui governar.

Otegi denuncia el "lawfare permanent" a l'Estat i que s'hagi "volgut convertir Sánchez en un traïdor"

El coordinador general de Bildu, Arnaldo Otegi, ha denunciat el "lawfare permanent" del sistema judicial espanyol i que es pretengui convertir Pedro Sánchez en "poc menys que un traïdor que pacta amb gents de tota mena", en al·lusió als independentistes. A més a més, el dirigent basc ha advertit que, en cas que es plantegés una nova investidura a conseqüència que el president del govern espanyol renunciés a continuar al càrrec, Bildu "no obrirà el pas a la dreta", però no descarta que Sánchez continuï.

Tellado, sobre Sánchez: "En comptes de desaparèixer cinc dies per resoldre dubtes existencials, ha de donar explicacions"

El portaveu del PP al Congrés, Miguel Tellado, ha criticat que el president del govern espanyol, Pedro Sánchez "desaparegui cinc dies per resoldre dubtes existencials" en comptes de donar explicacions. En una entrevista a Catalunya Ràdio, ha defensat que Sánchez no té un problema polític sinó judicial. "Tots els ciutadans, també la seva família, estem sotmesos a l'imperi de la llei" ha afegit. I és que, segons ell, "tot sembla indicar que hi ha un cas de tràfic d'influències" de la seva dona perquè "podria haver beneficiat empreses vinculades a ella de decisions directes del govern espanyol". Tellado també ha defensat que és un cas "molt diferent" al que afecta la parella de la presidenta de la Comunitat de Madrid, Isabel Díaz Ayuso.

Zapatero demana a les bases del PSOE que es "mobilitzin" en suport a Sánchez i l'anima a continuar al govern

L'expresident socialista del govern espanyol, José Luis Rodríguez Zapatero ha demanat aquest mateix dijous als "simpatitzants" del PSOE que "es mobilitzin en favor de la democràcia, del respecte i en favor de la tasca" del president de l'executiu estatal, Pedro Sánchez, després que aquest hagi renunciat a la seva agenda per "reflexionar" sobre si ha de continuar a la Moncloa.

El més llegit