Puente fulmina el president d'Adif

Ángel Contreras feia menys d'un any havia estat nomenat i el ministre justifica la decisió per "una reestructuració" en el gestor d'infraestructures ferroviàries

Ángel Contreras, president d'Adif
Ángel Contreras, president d'Adif | Alberto Ortega / Europa Press
Redacció
13 de setembre de 2024, 18:30
Actualitzat: 18:44h

El ministre de transports, Óscar Puente, ha cessat aquest divendres Ángel Contreras com a president d'Adif i Adif Alta Velocitat. El motiu, segons han explicat diversos mitjans, és "una reestructuració" de l'empresa gestora de les infraestructures ferroviàries, i per "impulsar" la gestió de la companyia. De moment, no s'ha nomenat cap substitut.

El consell de ministres va nomenar Contreras per al càrrec fa menys d'un any. La decisió arriba després d'un estiu marcat pels problemes ferroviaris i justament en un dia amb nombrosos retards i incidències a la xarxa. A Catalunya han afectat especialment els trens de l'estació de Sants. La seva sortida s'emmarca en aquest procés de remodelació de la cúpula d'Adif. Fa uns dies va marxar-ne la directora de comunicació.

Des del govern espanyol neguen que l'acomiadament tingui res a veure amb el cas Koldo. De tota manera, sí que va ser assenyalat en aquesta trama i va haver de comparèixer a la comissió d'investigació. Al Senat, Contreras va negar cap irregularitat en les adjudicacions. 

El president d'Adif és un càrrec rellevant al Ministeri de Transports, juntament amb Aena, Renfe, Aviació Civil i el secretari de transports. Abans d'arribar al càrrec, Contreras havia fet de director general de Conservació i Manteniment d'Adif. Va ser un dels responsables de les obres de la línia d'alta velocitat de Madrid.