Referèndum i «respecte» al PDECat: les condicions de Pascal per participar en la moció de censura de Podem

La coordinadora general de la formació, Marta Pascal, retreu al partit liderat per Pablo Iglesias que a vegades es dirigeixi a ells amb "to d'insult"

15 de maig del 2017
Actualitzat a la 13:15h
Si Podem vol negociar amb el PDECat el suport dels nacionalistes a la moció de censura contra Mariano Rajoy al Congrés dels Diputats cal que es compleixin dues condicions: suport inequívoc al referèndum encara que no hi hagi acord amb l'Estat i que es deixin de dirigir a les noves sigles de Convergència "amb to d'insult". En aquests termes s'ha expressat aquest dilluns la coordinadora general del PDECat, Marta Pascal, que s'ha obert a "parlar de tot" sempre i quan "les regles del joc quedin clares per part d'ells".

La qüestió s'ha tractat en la reunió de la direcció executiva que s'ha celebrat avui a la seu de la formació, en la qual no s'ha pres cap decisió definitiva. Els nacionalistes estan molestos amb la manca de "respecte" de Podem. "Moltes vegades ens hem vist sotmesos a insults per part dels seus dirigents, i no estem disposats a acceptar aquestes circumstàncies", ha assegurat Pascal.

"El punt de partida no és bo", ha destacat la dirigent nacionalista, que ha considerat que "encara queden dies" per prendre una decisió i observar si es produeixen les condicions que el PDECat posa a Podem per parlar sobre la moció de censura.