Problemes laborals als serveis secrets d'informació de l'Estat espanyol. Així es pot definir la situació que es viu al Centre Nacional d’Intel·ligència després que s'hagi començat aplicar el nou estatut del seu personal aprovat pel Reial Decret 240/2013, de 5 de abril. Una nova normativa que ha sollevat els suboficials del cos, és a dir, els comandaments entremitjos de La Casa, que amenacen en "sortir en massa" i reincorporar-se a les forces armades espanyoles, per sortir perjudicats per la seva aplicació.
Així ho defensa l'Associació Professional de Suboficials de les Forces Armades (ASFASPRO) que ha aixecat una protesta davant el Consell de Personal de les Forces Armades i davant el ministeri de Presidència per modificar aquest estatut. Segons ASFASPRO, la normativa suposa una "disminució d'oportunitats de promoció i una manca de reconeixement de la titulació de tècnic superior i de l'ascens d'un suboficial a tinent a efectes salarials". "L'esforç i dedicació de tots aquests professionals no es mereixen aquest menyspreu", asseguren des d'ASFASPRO.
Així els suboficials que presten serveis a La Casa consideren que se'ls tracta "injustament" perquè els obliga de manera "definitiva" a ser inclosos al subgrup C1 de funcionaris i no al grup superior B, que seria el que els hi correspondria per la seva titulació com a tècnics superiors. Els afectats entenen que se'ls condemna a una "categoria permanent, que no els permet fer el salt automàtic a la categoria superior ja que només ho podran fer si es convoquen places de promoció".
Una situació que consideren injusta si ho comparen amb l'escala d'ascensos de l'exèrcit. Per l'ASFAPRO, el nou estatut només permet passar del C1 al subgrup A2 i sempre que tinguin la titulació. En canvi, a les forces armades un soldat, del grup C2 pot passar a oficial de manera directa, és a dir, al grup A1. Un "menyspreu" als "soldats que mai no seran herois", segons l'associació professional de suboficials.
Revolta laboral al CNI
Els suboficials amenacen en abandonar el serveis secrets i incorporar-se a l'exèrcit perquè no els hi reconeixen una categoria amb el sou més alt
ARA A PORTADA
-
Deu anys del miratge dels «ajuntaments del canvi»: per què no se'n van sortir Ferran Casas i Manresa
-
L'Estat planteja una oficialitat parcial del català el 2027 per vèncer les reticències de la UE Redacció
-
Illa es reuneix per primera vegada amb un baró autonòmic del PP en ple debat pel finançament Bernat Surroca Albet
-
-
Publicat el 26 de setembre de 2013 a les 23:00
Et pot interessar
-
Política El sentiment d'identificació catalana entre els joves cau del 57% al 36% en deu anys
-
Política Dos exalts càrrecs del govern d'Ayuso, imputats per les morts a les residències durant la pandèmia
-
Política Illa consolida el tripartit amb finançament i habitatge com a contrapartides
-
Política El Parlament tomba la moció d'Aliança Catalana contra el vel islàmic, que només rep el suport de Vox i el PP
-
Política Puigdemont retreu a CCOO que vulguin negociar després de dir que Junts és «tan inútil com l’última torrada del pa Bimbo»
-
Política Maniobra del PP per evitar que el Constitucional avali l'amnistia a finals de juny