El Consell de Ministres ha aprovat aquest divendres la prohibició en bars i restaurants de servir oli que no estigui tancat i etiquetat. La normativa, que s'aplicarà a partir del gener, té previst deixar esgotar les existències fins el darrer dia de febrer als sectors de l'hostaleria, la restauració i el càtering.
La mesura es justifica, segons paraules de la vicepresidenta del govern espanyol, Soraya Sáenz de Santamaria, per raons bàsicament de “millora de la competitivitat del sector”. Així, explica que es vol garantir l'autenticitat del contingut en bars i restaurants, evitar fraus i donar suport als productors.
Aquesta acció s'emmarca dins d'un pla d'acció del sector de l'oli d'oliva a la Unió Europea, i entre els diversos mecanismes que preveu, hi ha el de “l'estimulació dels països membres a exigir l'ús dels envasos que no permetin la seva reutilització”.
L'Estat espanyol se suma així a altres països de la Unió Europea que ja estan aplicant aquesta normativa, com són els casos d'Itàlia i Portugal.
L'hostaleria, poc partidària
La Federació Espanyola d'Hostaleria ja ha deixat clara la seva preocupació per l'aprovació d'aquest decret, perquè no descarten que els nous formats puguin fer que els productors d'oli decideixin incrementar els preus. També han manifestat que aquesta mesura pot perjudicar el medi ambient, doncs el nombre d'envasos es multiplicarà.
S'ha acabat posar l'oli de les setrilleres
La mesura obligarà el sector de la restauració a fer servir envasos tancats i etiquetats al gener
ARA A PORTADA
Publicat el 15 de novembre de 2013 a les 16:53
Et pot interessar
-
Política Feijóo, atrapat per la pinça Sánchez-Ayuso
-
Política Reunió imminent entre Junts i el PSOE
-
Política A Israel sempre li quedarà Aznar
-
Política L'Església no s'estova amb Illa
-
Política Albiol dona suport al Pacte Nacional per la Llengua i es desmarca del PP
-
Política Escletxa a Barcelona amb la Flotilla: la dreta en fa befa mentre PSC, BComú i ERC demanen protecció