
Terrassa es mou. El 23 de gener se celebra a la cocapital del Vallès Occidental la consulta sobre la independència i ja s'han superat els 10.000 vot anticipats.
L'organització ha confirmat que durant la jornada electorales disposarà de 700 voluntaris i de més de 200 artistes, entre castellers de les dues colles egarenques, bastoners, músics, mags i d'altres reis de l'escenari, que actuaran durant el 23G als 31 col·legis electorals que s'han formalitzat.
Com altres responsables d'aquest esdeveniment, es remarca que la participació és important però només una peça més. Tanmateix, s'espera que dipositin el seu vot a les urnes al voltant de les 20.000 persones, amb un percentage que estaria lleugerament per sobre del 10 per cent del cens, que se situa en uns 164 mil terrassencs i terrassenques.
De moment, la quantitat de vot anticipat que es recull fa pensar que els objectius són possibles d'assolir. Ara per ara es té el suport de la meitat dels 20.000 ciutadans que s'esperen, i el percentatge és del 6,09, a menys de quatre punts de la fita marcada pels organitzadors. I a la ciutat, entre alguns independentistes, es comenta que no es vol fer el vot anticipat sinó esperar al diumenge 29 i poder dipositar la papereta a l'urna.
Diumenge dia 9, al matí, un grup de voluntaris de Terrassa Decideix va instal.lar una taula dalt el cim de la Mola, al Parc Natural de Sant Llorenç del Munt i l'Obac per recollir el vot anticipat dels excursionistes i famílies, que alhora van poder gaudir de les vistes privilegiades de l’entorn.
Les activitats per difondre l'esdeveniment no s'aturen. El dimecres 12 a la Biblioteca Central, mes d'un centenar de persones van assistir a la xerrada del Muriel Casals, presidenta d'Òmnium Cultural, organitzada per Terrassa Decideix i Omnium Terrassa. Aleix Pons, president local va obrir l'acte parlant de la predisposició i suport que s'ha donat des del primer moment a la consulta, aprofitant que es tracta d'una entitat global on tothom és benvingut. Muriel Casals va comentar el recorregut de l'entitat des de l'inici fins ara, els entrebancs que ha anat posant el govern de Madrid i la manifestació del 10 de juliol.
El dijous 13 es va presentat el Cercle Català de Negocis a la patronal CECOT en un acte multitudinari amb unes 200 persones que gairebé van omplir la sala d'actes. Organitzat per Terrassa decideix i Òmnium Cultural, va ser moderat per Aleix Pons i va comptar amb les explicacions d'en Jordi Millà, Joan Canadell i Ramon Carner sobre l'expoli que sofreix catalunya de 22.000 milions d'euros l'any i el poc que retorna en inversions.
La festa final es farà el dijous 20 de gener a les vuit del vespre, a la sala Faktoria de les Arts (carrer de la Rasa 64-66), amb la presentació de Josep Maria Francino (músic i periodista), imatges, vídeos i emocions d'un any de trajecte cap a la consulta del 23G i la intervenció de Rita Marzoa (periodista de Catalunya Ràdio i membre de la junta d'Omnium cultural).