Dotze assemblees de la CUP presenten la ponència per anar a les eleccions, i fins a vint-i-cinc nuclis li donen suport
Les assembles de la CUP de Celrà, Elx, Girona, La Garriga, Manresa, Mataró, Montesquiu, Sabadell, Salt, Sant Cugat del Vallès, Sant Salvador de Guardiola i Viladamat presenten la ponència que es posarà a debat en l’Assemblea Nacional de la CUP que es portarà a terme aquest proper diumenge a Girona. A banda dels dotze nuclis que presenten la ponència, hi ha tretze nuclis més, fins a arribar als vint-i-cinc, que han mostrat el seu suport explícit a l’escrit i que aposten decididament per concórrer als comicis autonòmics.
Els signants destaquen que “la CUP, com a organització política que és, de caire i àmbit nacional, que ens creiem part d’un seguit de lluites populars, de defensa del territori i de ruptura amb els estats espanyol i francès, no pot estar subjecte als exclusiu límits de les institucions locals, amb mínimes competències i quasi nul•la capacitat per introduir propostes politiques que plantegin canvis substancials en les politiques relatives al treball, el medi ambient, la cultura, la sanitat, l’educació, i la consecució de la ruptura democràtica amb l’estat espanyol i l’emancipació nacional de la nació catalana”.
Tot i així des de la ponència s’incideix en que “en cap cas es contraposa el treball en aquests comicis autonòmics a la feina municipalista que és la base del moviment de l’Esquerra Independentista, sinó que es presenta com una acció complementària que reforçaria la implantació territorial de la CUP a nivell local i estrenyeria les relacions amb els moviments socials i unitaris de caire nacional”. De fet, constaten, “que les dues principals poblacions, quant a número d’habitants, amb regidors de la CUP, Mataró i Manresa, signin la ponència demostra que la presència de la formació al Parlament autonòmic no faria més que reforçar les polítiques locals”.
La presentació de la CUP a les eleccions autonòmiques “és, també, un gest de responsabilitat cara el país i les seves classes més populars, que no entendrien que la formació prioritzés els interessos propis als interessos generals”. Així, els ponents estan convençuts de “que cal donar a conèixer de la manera més clara i nítida possible la proposta política que presenta la CUP envers a la societat catalana, oferir propostes concretes als problemes concrets que la nostra societat pateix en aquests moments, i que com sabem, degut a la mateixa naturalesa de les institucions locals no ens és possible fer-ho amb la suficient claredat”. La CUP ha de “ser un actor polític fàcilment identificable per part de la ciutadania, per a poder canviar la societat i intervenir-hi’.
En definitiva, per poder ser ‘una eina útil capaç d’afrontar els reptes que se’ns presenten al nostre davant”. Des dels nuclis signants “s’entén que el present moment justifica la decisió de concórrer a unes eleccions autonòmiques per part d’una opció rupturista com la nostra. Un moment de desengany de la ciutadania amb els partits politics convencionals, un moment de crisi política i crisi econòmica, on les opcions politiques actuals queden mancades de credibilitat i de capacitat per retornar la dignitat a la ciutadania catalana”.
Per les assemblees que presenten la ponència “el treball municipal s'ha de seguir vertebrant i potenciant, però aquest fet no pot servir d’excusa per evitar assumir noves esferes de consolidació del projecte CUP” i entenen que “aquests dos àmbits de treball, el nacional i el municipal, són del tot complementaris i no s’exclouen, ans al contrari, es complementen perfectament”.
Per últim, les assemblees que signen la ponència recorden que “sempre han apostat pel debat serè, amb arguments i anant de cara, com ho demostra que des del primer moment s’intentés presentar la ponència a tots els municipis on la CUP té presència” i per això insten a aquelles assemblees locals que no estan d’acord amb la ponència a “actuar amb responsabilitat amb la
informació interna de l’organització i a no filtrar documents als mitjans que encara s’han de debatre a l’Assemblea Nacional”.
informació interna de l’organització i a no filtrar documents als mitjans que encara s’han de debatre a l’Assemblea Nacional”.
CUPs de Celrà, Elx, Girona, La Garriga, Manresa, Mataró, Montesquiu, Sabadell, Salt, Sant Cugat del Vallès, Sant Salvador de Guardiola i Viladamat.