El Ripollès, a la cua de la demarcació de Girona en l’ús d’internet

És la segona comarca amb menys llars connectades i la que té menys bandes amples

Redacció
13 de juliol de 2009
Usuaris d'internet al casal d'avis del passeig de Sant Joan de Manlleu
Usuaris d'internet al casal d'avis del passeig de Sant Joan de Manlleu | Adrià Costa



A les llars del Ripollès hi ha una certa fractura digital. Si més no els indicadors dels equipaments de tecnologies de la informació i la comunicación (TIC) són sensiblement inferiors a les mitjanes de Catalunya i de la demarcació de Girona. Una conclusió que es desprèn de l’enquesta TIC-Llars 2008 realitzada per la Secretaria de Telecomunicacions de la Generalitat.

Malgrat que el percentatge de llars amb ordinador (69,1%) no és especialment menor que les xifres del conjunt del Principat (71,0%) i de la demarcació (72,2%), el gap és molt significatiu en el percentatge d’habitatges amb internet i especialment amb banda ampla.

En aquest sentit el Ripollès és la segona comarca gironina amb un menor nombre de llars connectades a la xarxa (53,8%) sis i set punts per sota respecte la dada catalana i gironina. En el cas de les bandes ampla -ADSL o equivalent- la xifra és de només un 41,5% -onze punts per sota del conjunt del Principat i sis respecte la demarcació-. No hi ha cap comarca de Girona que tingui un percentatge més baix i, en contraposició, a la Garrotxa se supera el 60%.

En canvi, les dades referents a les conductes referents a les TIC no presenten aquestes diferències tant significatives. El 62,9% de la població s’ha connectat a internet almenys una vegades en els darrers tres mesos. És la pitjor comarca però les mitjanes catalanes i gironines se situen en un 64,2 i un 63,2% respectivament. Així mateix l’acció de comprar per internet –alguna vegada a la vida- l’han efectuat pràcticament la mateixa xifra de ripollesos que la resta de compatriotes (28%).

Això sí, de mòbils no en falten. Concretament el 95,2% de les llars en tenen, una xifra fins i tot lleugerament superior a la mitjana catalana (94,2%).