Aliança Catalana aconsegueix els avals per presentar-se a les eleccions catalanes

El partit d'extrema dreta independentista, liderat per Sílvia Orriols, supera els 10.000 suports i podrà tenir candidatura a les quatre circumscripcions

Sílvia Orriols, líder del partit d'extrema dreta Aliança Catalana
Sílvia Orriols, líder del partit d'extrema dreta Aliança Catalana | ACN
Redacció
07 d'abril del 2024
Actualitzat a les 19:32h

L'extrema dreta d'Aliança Catalana ha aconseguit els avals electorals per a presentar-se a les quatre circumscripcions en els comicis del 12-M, tal com ha informat l'ACN citant fonts del partit. A tres dies de la data límit, la formació de l'alcaldessa de Ripoll, Sílvia Orriols, ha superat els 10.000 suports i ha arribat a obtenir les firmes del 0,1% del cens electoral que estableix la llei electoral espanyola a les quatre demarcacions i les seves butlletes seran presents a tots els col·legis de Catalunya.

Ara, Orriols haurà de conformar les llistes amb els noms que l'acompanyaran a les eleccions catalanes, on es disputarà els vots del quart espai independentista amb els tres grans partits sobiranistes i la nova formació d'Alhora. Tot plegat, el mateix dia que l'encara eurodiputada de Junts Clara Ponsatí ha anunciat que en serà la candidata, amb el filòsof i cofundador, Jordi Graupera, com a número dos.

Orriols va necessitar temps per decidir si encapçalaria la llista d'Aliança Catalana. Tot i que l'avançament electoral va precipitar els esdeveniments, tenia clar que el seu partit es presentaria a les eleccions al Parlament, perquè des de feia mesos havia accentuat la presència pública de la formació en diverses capitals de demarcació i ciutats mitjanes del país.

 

Des de principis d'any, les carpes blaves d'Aliança Catalana s'havien instal·lat en places i mercats de Barcelona, Lleida, Girona i Tarragona, així com Vic o Mataró, entre d'altres, com ho han fet ara per recollir les firmes necessàries. El partit posa el focus en la seguretat i la neteja, però també planteja "frenar" la immigració i reindustrialitzar el país, amb lemes carregats d'eufemismes -com el de defensar una Catalunya "més catalana"- que tenen consonància amb la discriminació per raó d'origen que practica l'extrema dreta arreu d'Europa.