GALERIA DE FOTOS Inauguració de les exposicions de Festa Major de Sabadell

La nanociència i la nanotecnologia, Magem i el tèxtil protagonitzen les mostres

Publicat el 31 d’agost de 2017 a les 21:17
Un milió de vegades més petit que un mil·límetre. Aquesta és la definició d’un nanòmetre que ha fet el representant de l’Institut de Nanotecnologia d’Aragó, Guillermo Orduña, per tal de donar una idea d’aquesta unitat de longitud i les “possibilitats” que ofereix la nanociència i la nanotecnologia per aplicar-les en àmbits com la medicina, l’energia, la mecànica, entre d’altres.
 
Una petita mostra dels avantatges que suposen i que estan concentrats al Museu del Gas, amb l’exposició Benvinguts a la nanodimensió!, organitzada conjuntament amb l’Institut Català de Nanociència i Nanotecnologia (ICN2) i l’Institut de Nanociència d’Aragó (INA), en col·laboració amb la Fundació Espanyola per a la Ciència i la Tecnologia (FECYT). Fins el 19 de novembre estarà instal·lada, després que aquest dijous s’hagi inaugurat amb la presència de l’alcalde, Maties Serracant, la directora de l’equipament, Eva Buch, el director de l’ICN2, Pablo Ordejón, i el director general de Gas Natural Fenosa, Martí Solà, entre d'altres.
 

L'arribada a l'exposició del Museu del Gas Foto: Juanma Peláez


Una mostra adreçada al públic infantil i familiar. Té un recorregut a través de petits experiments que evidencien aquestes millores. Per exemple, una sorra que repel·leix l’aigua que es podria aplicar en els vidres de vehicles, entre d'altres un material ferrofluid que té partícules magnètiques molt petites al seu interior que produeixen curioses formes, un mesurador d'alçada que té la seva relació en nanòmetres i així fins a una desena.
 

Un dels diversos petits experiments que hi ha a la mostra Foto: Juanma Peláez


Ordejón ha destacat els “molts beneficis”, però com en tot genera “uns residus” malgrat que s’utilitzi bé. Per això ha justificat el muntatge d’aquesta exposició per “informar, sobretot als més petits” d’aquesta ciència. Serracant ha remarcat “la divulgació” que es fa des del Museu del Gas i que “complementa” d’altres museus de la ciutat. A més, ha assenyalat “la projecció” que li suposa en el mapa català tenir un equipament com aquest a Sabadell.