
Així, el pregó inaugural i l’encesa de la Ceba donaran divendres el tret de sortida oficial a dos dies en què la cultura del foc serà la protagonista, especialment dissabte quan les colles recorreran els carrers de la ciutat.
Els primers en fer-ho seran els més petits amb el correfoc infantil, a dos quarts d’una del migdia. Agafarà el relleu la Trobada i Cercavila dels grups de percussió a partir de dos quarts de set de la tarda i a tres quarts de nou de la nit s’encendrà la Ceba.
Serà el moment per a la cercavila de bèsties, que després d’un recorregut ballaran plegades a la plaça Doctor Robert. Arribat el punt de les deu de la nit, el Correfoc, amb una colla convidada, arrencarà de la plaça del Mercat apoderant-se del centre de la ciutat.

A més de les cercaviles i correfocs, la diada serà present amb la Fira multisectorial que s’instal·larà els dos dies al passeig de la plaça Major, tallers infantils i concerts, entre d’altres. Tot plegat quedarà centralitzat a la plaça Doctor Robert, la Rambla i els carrers del centre.
.jpg)
Els responsables d’aquesta gran festa del foc són les entitats Ball de Diables de Sabadell, Diables de la Creu Alta, Drac Baldomero, Bruixes del Nord i Gripau i Els Sentinelles d’Arkëmis. Sis entitats que des del 2013 fan un pas més en la difusió de la cultura popular amb aquesta diada conjunta.
De fet, l’objectiu de la creació de aquesta proposta és fomentar les relacions entre les diferents colles, acostar-les a la ciutadania, ensenyar la cultura popular als més petits i fomentar la vida cultural i associativa de la ciutat.
Reptes que també es poden veure en l’exposició de les colles de foc que acull el Mercat Central fins a l’1 d’abril.