La idea de dur a terme aquesta representació va néixer ara fa 7 anys de la mà d'un veí de la localitat vallesana. La proposta, que va arrencar amb una trentena de figurants, ha anat creixent de forma exponencial fins a l'actualitat, en què hi participen un total de 76 persones del miler que viu a la vila. "Estem molt contents perquè aquest és un poble molt petit i tothom s'està implicant molt ", assegura Isabel Ballester, portaveu de l'entitat Pessebre Vivent de Sant Feliu del Racó.

Una imatge del pessebre d'aquest 2016. Foto: Sandra Galera
Mostra d'oficis tradicionals
Una de les principals característiques d'aquesta mostra és que a més de les clàssiques escenes bíbliques, té lloc una àmplia representació d'oficis tradicionals, com cistellers, teixidors, fusters, ferrers, filadores, forners o espardenyers. "Com en teníem molts, aquest any vam decidir instal·lar-los a l'exterior del recinte parroquial, a la plaça del poble, amb la mala sort que el primer cap de setmana va ploure molt i gran part del decorat se'ns va fer malbé", comenta Ballester que explica que ha calgut treballar molt per poder restaurar les escenes i tornar-les a encabir a l'espai de sempre.
La responsable de l'esdeveniment ha apuntat que entre les novetats d'enguany hi ha un terrissaire que compta amb un torn de debò: "Anem millorant per donar més autenticitat a les escenes", afirma Ballester.
Alhora apunta que a part dels oficis el pessebre compta amb una amplia varietat d'escenes que van des de les més tradicionals com l'anunciació, fins aquelles en què hi apareix un grup de músics, un col·lectiu de filadores o una recreació d'un mercat antic.
L'entrada al pessebre vivent de Sant Feliu del Racó té un cost de 3 euros i és gratuïta pels infants de menys de 14 anys. La previsió és que prop de 3.000 persones visitin la mostra en l'edició d'aquest any.