Marta Farrés: «L'estació a Can Llong serà el pròxim objectiu a l'agenda política de l'Estat»

L'alcaldessa de Sabadell es presenta a la reelecció, en la segona aventura electoral que lidera

L'alcaldessa, Marta Farrés, confirmada per optar a la reelecció
L'alcaldessa, Marta Farrés, confirmada per optar a la reelecció | Albert Hernàndez
15 de febrer del 2023
Actualitzat el 24 de febrer a les 16:48h
Torna a sotmetre's a l'examen de les urnes, Marta Farrés (Sabadell, 1981) afronta la segona campanya electoral però ara per revalidar l'alcaldia amb el PSC. Fa quatre anys s'estrenava i en un escenari amb presos polítics, la polèmica amb la retirada de la pancarta del balcó de l'Ajuntament de Sabadell i tot això ha passat a un segon pla atropellat per una pandèmia.

Reivindica l'obra duta a terme en aquests quatre anys, tot i el coronavirus, però avisa que el millor arribarà en aquest següent mandat. Entre altres polítiques encaminades a atraure inversors, perquè comporten progrés, diu i no defuig de construir el controvertit SurfCity. En una volta pel flamant Passeig que ha inaugurat respon a NacióSabadell:

- Encadena una segona candidatura sense oposició. No creu que cal que hagi debat per confrontar idees, partint dels aspectes positius d'enfrontar projectes.

- En el seu moment ja vam tenir el debat i, al final, entenc que quan una cosa funciona cal donar-li continuïtat. Així ho veu el partit i els militants, no considero que sigui una cosa negativa. És com un reconeixement i com que funciona, se segueix endavant.

- També ha passat a les altres forces amb representació al ple. No han tingut oposició. Quina lectura en fa?

- Tenir certa estabilitat també és bo, no tot sempre és polèmica. Que es digui que “hi hagi debat”, bé, depèn de qui sigui l’altre candidat. Si és algú amb categoria i nivell, sí, però si no és així no és garantia. Cal dir que els periodistes també ens pregunteu per tot el contrari, quan hi ha diferències: “És perquè no esteu bé?”. Està bé una certa estabilitat a la ciutat i dona garanties per treballar.

"Un mandat es queda curt, hi hagi coronavirius o no"

- Han passat quatre anys i l'escenari és totalment diferent el 2019. Un mandat marcat per la Covid.

- La Covid ha estat molt dura i malgrat això, hem estat capaços de no parar, hem gestionat la pandèmia i hem fet funcionar l’Ajuntament. Ara cal donar continuïtat als projectes endegats, perquè un mandat es queda curt, hi hagi coronavirus o no. Han de reeixir, es veuran els resultats, que estan en marxa. Així que espero quatre anys d’optimisme, hem plantat les llavors que ara han de començar a donar fruits.

- Quins projectes reivindica?

- El Portal Sud, que comença ara; el riu Ripoll; el Taulí, amb una inversió de més de 65 milions d’euros; el hub aeronàutic... També les infraestructures i les polítiques d'habitatge, que són de tramitació llarga i que es veurà al llarg del següent mandat.

- Per tant, el SurfCity també l'inclou en aquesta llista.

- Tinc molt clar que el que vull són inversions a la ciutat i, per tant, la creació de llocs de treball. Després, em pot agradar més si venen a fer bicicletes, cotxes o patinets... Amb el SurfCity soc conscient que hi ha una sèrie de gent a la ciutat que li preocupa l'impacte ambiental que pugui tenir, a mi també i és l'últim que vull. Ho he dit des del principi: si hi és no es farà. Per això, hem demanat formalment al Departament d'Acció Climàtica que faci un posicionament, que que sabem que no són del PSC, el governen uns altres, i que ens ho diguin objectivament: si surt que hi ha impacte, s'aturarà i si és tot el contrari, doncs, seguirà endavant. Crec que és la millor garantia que podem tenir, un tercer, que se suposa és neutral, decideixi. I el podíem tirar endavant sense aquest permís.

- Des de la Plataforma en Defensa del riu Ripoll els retreuen que així ho marca la llei.

- No és veritat i així els ho vam replicar a les xarxes socials. No és obligat i no ho és en cap moment del procés. Hem decidit fer-ho precisament perquè no hi hagi dubtes.