
Albert Gorina i Magda Palau, directors de Charlie i la fantàstica fàbrica de xocolata. Foto: Teatre Sant Vicenç
El musical Charlie i la fantàstica fàbrica de xocolata està a punt de convertir-se en un dels grans èxits del teatre sabadellenc. Un mes després de la seva estrena el muntatge segueix captivant a famílies senceres que omplen la platea del Sant Vicenç i n'exhaureixen totes les entrades. El codirector de l'espectacle, Albert Gorina, explica a Nació Sabadell quin és el secret d'aquest muntatge que ha dissenyat conjuntament amb la Magda Palau - tots dos tenen 23 anys- i que per ara s'ha prorrogat fins el 24 de maig.
Quin és l'origen d'aquest projecte?
Fa dos anys la Magda Palau i jo vam posar en marxa un espectacle musical per les escoles sobre el clàssic dels germans Grimm Els tres porquets. Aquest espectacle va tenir bona acollida i va estar també al Teatre Victòria. Després d'això, vam decidir que volíem encetar un nou repte que signifiqués pujar un esglaó, tant en vestuari, com en escenografia, com en posada en escena o en personatges. Després de valorar diverses opcions, van decidir que l'aventura del Charlie i el Willy Wonka era la adequada.
Tot i que aquest és un conte molt conegut mai s'havia representat a la ciutat.
Mai, aquest va ser un punt a favor. Vam decidir fer una versió inèdita basada en la història original però pensada perquè els infants poguessin entendre-la. Hem refet totes les cançons perquè les clàssiques o les que s'utilitzen a la pel·lícula no ens agradaven i aquí el compositor Keco Pujol ha fet un gran treball. Totes les cançons tenen raó de ser, són melodies que enganxen i alhora contribueixen a explicar la història.
Es un espectacle infantil?
Sobretot pensat per al públic familiar. L'hem dissenyat de tal manera que els petits en gaudiran gràcies a les músiques, el color i els personatges, però també pensant en els pares que els acompanyaran, de forma que inclou bromes que només els adults entendran.
Quina diria que és la clau de l'èxit?
Ben bé no ho se. Hi contribueixen el decorat, que és molt vistós, els moviments tècnics, els constants canvis en l'escenografia que incorpora elements molt novedosos mai vistos al Sant Vicenç, el doble repartiment, amb dos equips l'A i el B que en total sumen un centenar d'actors i actrius...en general estem molt contents amb el resultat perquè no hem d'oblidar que estem parlant de teatre amateur i el resultat és molt digne. És una obra que enganxa, jo diria que terapèutica, perquè et deixa amb ganes de més.
Com valora l'acollida que està tenint?
L'èxit de Charlie ha estat una autèntica sorpresa. Abans que s'estrenés ja teníem tota la platea plena i el dia de l'estrena el teatre estava fins a dalt. Vam preveure dotze funcions i finalment en farem 22 i passaran pel Sant Vicenç uns 5.600 espectadors.
Actualment els teatres de Sabadell tenen dos musicals més en cartellera. Considera que hi ha una febre per aquest gènere?
A Sabadell agrada molt el teatre i si que és cert que darrerament s'està apostant molt per aquesta via. Ens agrada el gènere i és una bona forma per captivar els més petits i introduir-los en el món del teatre i en la història. A més, permet allargar al màxim un projecte perquè se'n poden fer CD's, es poden cantar les cançons a casa... i en definitiva tots els infants poden tenir l'oportunitat de convertir-se en aquell personatge de l'obra que més els hagi captivat.