Set empreses reben els primers Reconeixements Empresarials de PIMEC Vallès Occidental

Agents econòmics i polítics destaquen la importància de la col·laboració publicoprivada per al desenvolupament de les pimes a la comarca

Publicat el 20 de desembre de 2023 a les 10:52
Actualitzat el 20 de desembre de 2023 a les 11:19
PIMEC Vallès Occidental ha celebrat els primers Reconeixements Empresarials de l'any la demarcació, amb set empreses del territori distingides. L'acte ha sigut al Saló Modernista de la Fundació 1859 Caixa Sabadell, i ha aplegat més de 200 empresaris de la comarca, els alcaldes i alcaldesses de Sabadell, Sant Cugat, Rubí, Castellar del Vallès, Ripollet, Barberà del Vallès, Matadepera i Sentmenat, i el secretari de Treball del Departament d'Empresa i Treball, Enric Vinaixa.

Els guardonats dels Reconeixements han estat l'Associació de Comerciants de Castellar del Vallès en la categoria de Comerç, l'Aeroclub de Sabadell per l'impuls a la formació professional, AEinnova (Terrassa) en la categoria d'empresa innovadora, Nagual Alimentació (Castellar del Vallès) pel seu creixement com a empresa industrial, la Fundació Grupo Hada (Sant Cugat del Vallès) per la perspectiva de Diversitat i Sostenibilitat, Sabway Electric Mobility, amb presència a Sabadell i Santa Perpètua de Mogoda, en la categoria de Joves Empresaris, i els Col·legis d'Advocats de Sabadell i Terrassa en reconeixement a l'Associacionisme Empresarial.

El president de PIMEC, Antoni Cañete, ha descrit el Vallès Occidental com una "comarca industrial referent amb una dimensió empresarial superior a la mitjana de Catalunya", cosa que el fa un territori "més productiu, amb empreses més rendibles i competitives". En aquest sentit, ha manifestat la importància de l'activisme empresarial i ha fet una crida a les empreses "perquè facin un pas endavant per estar allà on se les representa i defensa".

Per altra banda, i adreçant-se a la representació política, ha destacat la importància de la col·laboració entre els sectors públic i privat perquè les empreses puguin fer front als reptes actuals, i ha demanat una desburocratització i simplificació administrativa. "Ens cal un lideratge compartit entre l'administració i les empreses", ha dit, si l'objectiu és "afrontar els canvis actuals i situar les pimes catalanes com a referents". 

En una mateixa línia s'ha expressat el president de PIMEC Vallès Occidental, Xavier Pujol, que ha lloat el teixit empresarial vallesà - "creen ocupació, generen riquesa i la distribueixen de forma propera i familiar en el nostre territori" - i ha reivindicat la col·laboració publicoprivada per impulsar la competitivitat de les pimes.

Respecte a la tasca de la patronal, ha assegurat que "hem de valorar les coses bones que hem fet durant aquest any" i per això és "un plaer" entregar el reconeixement a les empreses de la comarca que assoleixen "fites destacables i que, alhora, poden ser un exemple per tot el teixit empresarial del territori".

Pujol ha anunciat que la intenció és que aquest esdeveniment esdevingui una trobada anual comarcal "que reconegui el paper de les pimes, l'associacionisme empresarial i el comerç local".

Les pimes davant els reptes del futur

L'acte d'entrega dels reconeixements, conduïda per la periodista Aura Costa, ha comptat amb una ponència d'Alfons Cornella, expert en negoci, tecnologia i innovació, que ha parlat sobre les noves tendències de lideratge a les pimes en el context d'avenços tecnològics.

De la banda més política, Enric Vinaixa ha reiterat l'aposta del Departament de Treball per les petites i mitjanes empreses amb projectes com el Pacte Nacional per la Indústria 2022-2025 o els programes de formació a mida; i l'alcaldessa de Sabadell, Marta Farrés, ha defensat novament l'aliança entre el sector públic i privat perquè "les pimes són imprescindibles en la dinamització de l'economia de la ciutat i la comarca" i amb la col·laboració es facilitarà l'abordatge de reptes com la transició digital, l'ecològica o la innovació.